Εφημερίδα Κοινωνική

Η ομιλία Μητσοτάκη στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί όταν πρόκειται να προφυλάξουν τον πολίτη

Η ομιλία Μητσοτάκη στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί όταν πρόκειται να προφυλάξουν τον πολίτη
05 Απριλίου 2024

«Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει στις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 15ο συνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται στο Ζάππειο. «Το 15ο συνέδριο είναι διπλά εορταστικό, συμπίπτει με τα γενέθλια της Δημοκρατίας και της ΝΔ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτό το ένδοξο κόμμα έχω την τιμή να ηγούμαι σήμερα. Το κόμμα που ανέλαβε το 2019 να κλείσει τις πληγές μιας δεκαετούς δοκιμασίας. Η πορεία προς το αύριο που θέλουμε είναι χτισμένη πάνω σε όσα κατακτήσαμε χθες», συνέχισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι την πρώτη τετραετία η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια εμπόδια. Ωστόσο όπως τόνισε με έμφαση και στις επικείμενες ευρωεκλογές «θα κάνουμε ξανά την Ελλάδα μπλε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορές στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, την ένταξη της χώρας στην ΕΕ αλλά και στους μετέπειτα προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, τον Γιώργο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κων/νο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Εβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που κατέταξαν, όπως είπε, τον εαυτό τους στην υπηρεσία του τόπου.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Κι όμως. Μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε», υπογράμμισε και τόνισε πως αυτή η πολιτική δικαιώθηκε οδηγώντας σε δεύτερη θητεία.

«Εντολή να προχωρήσουμε σταθερά τολμηρά μπροστά στη λεωφόρο των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αυξήσεις των μισθών, αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια πιέζει.

«Ο στόχος τον οποίο ειχαμε θέσει προεκλογικά μέσος μισθός στα 1500 ευρώ και κατώτατος στα 950 ευρώ θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε.

«Δεν γίναμε παράδεισος, αλλά με συνεχή προσπάθεια τα πράγματα να γίνονται καλύτερα», σημείωσε.

Η Ελλάδα του 2024 προσεγγίζει πλέον τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του από το 2019.

Αργά αλλά σταθερά γίνονται βήματα για να στηρίξουμε τους Έλληνες πρόσθεσε και επανέλαβε ότι οι δεσμέυσεις της ΝΔ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο μέχρι το τέλος της τετραετίας. Δεν υπάρχει ακμαία κοινωνία χωρίς ισχυρή οικονομία τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη θωράκιση του Έβρου αλλά και του Αιγαίου. «Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με όσους εμπορεύονται την μεγάλη Ελλάδα, τους πατριδοκάπηλους» σημείωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό. Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Η ΝΔ ανανεώνεται συνεχώς και γι” αυτό συσπειρώνονται γύρω της ευρύτερες δυνάμεις, δεν περιχαρακωθήμε σε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Βλέπω πολλούς που γίνονται και θα γίνονται ΝΔ. Τίποτα δεν μας χωρίζει. Αυτή η παράταξη έμεινε όρθια γιατί είχε τη γεναιότητα της αυτοκριτικής και να άζει πάντα την πατρίδα πάνω από το κόμματικό όφελος. Γι” αυτό είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ