Εφημερίδα Κοινωνική

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία» – Επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε Πόρο και Τροιζηνία

 Breaking News

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία» – Επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε Πόρο και Τροιζηνία
30 Απριλίου 2024

Στην Τροιζινία και τον Πόρο βρέθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, για τα ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν, τις ανάγκες τους και τις πρωτοβουλίες που στοχεύον στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους, που από την 1η Απριλίου είδαν το εισόδημά τους να αυξάνεται λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού και των τριετιών. Επίσης συναντήθηκε με γυναίκες με τις οποίες συζήτησε την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω η θέση τους στην αγορά εργασίας.

«Μέσα από την προτεραιοποίηση που κάνουμε» είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «στόχος μας είναι πως θα λύσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας άμεσα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους. Σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας την οποία εδώ και λίγες ημέρες την λαμβάνουν πλέον και οι μη μισθωτές μητέρες. Με αυτό το μέτρο δικαιοσύνης, αν συνυπολογιστεί και το επίδομα γέννησης, το συνολικό ποσό που θα λαμβάνουν οι μη μισθωτές φθάνει έως και τα 10.970 ευρώ ή έως και 1.200 ευρώ τον μήνα».

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν ο Γαλατάς, όπου η Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας και Μεθάνων, Αναστάσιο Μούγιο, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια μετέβη στον Πόρο όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Κουτουζή. Αντικείμενα της συζήτησης, τα καθημερινά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και οι προοπτικές ανάδειξης και ανάπτυξης του τόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισκέφθηκε το λιμάνι του νησιού όπου αυτές τις ημέρες λαμβάνει χώρα η 20η έκθεση σκαφών «East Med Yacht Show 2024» που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο προωθώντας παράλληλα τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η βιώσιμη ανάπτυξή και η προσέλκυση επενδύσεων που θα ενισχύσουν την αγορά εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων αποτελεί βασικό πυρήνα των πολιτικών που υλοποιεί η Κυβέρνηση. Κρίσιμο, όμως, είναι αυτή η ανάπτυξη να στηριχθεί στις βάσεις εκείνες που επιτάσσουν οι καιροί. Η πράσινη ανάπτυξη και οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία. Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα αυτή τη μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο μετασχηματισμός του Πόρου που θα γίνει το τρίτο «πράσινο» νησί της χώρας μέσω του προγράμματος GR-eco Islands».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ