Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Α. ΓΛΥΚΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ: Ανακοίνωση για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης με τη συμπλοκή στο πάρκο Κερατσινίου

 Breaking News

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Α. ΓΛΥΚΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ: Ανακοίνωση για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης με τη συμπλοκή στο πάρκο Κερατσινίου
17 Απριλίου 2024

Σε ανακοίνωσή τους οι Ιωάννης Α. Γλύκας, Δημήτριος Α. Δραγώνας, Σεμίνα Τζαμάκου αναφέρουν:

Στις 12/4/2024 απολογήθηκε ενώπιον της Δ Ανακρίτριας Πρωτοδικών Πειραιώς ο ανήλικος εντολέας μου Ι.Δ. για τα ληστείας κατά συναυτουργία και της απλής σωματικής βλάβης. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία έχει λάβει διάσταση τόσο σε επίπεδο ποινικής δίωξης όσο και δημόσιας έκθεσης, δίχως να αποτυπώνονται τα πραγματικά περιστατικά με τον τρόπο που όντως έλαβαν χώρα. Στην πραγματικότητα, ο εντολέας μου από κοινού με δύο φίλους και μετέπειτα συγκατηγορούμενούς του, ευρισκόμενος στο πάρκο Κερατσινίου δέχθηκε επίθεση αρχικώς λεκτική και ακολούθως σωματική από μια έτερη παρέα δύο ατόμων.

Η αντιπαράθεση αυτή οδήγησε σε συμπλοκή μεταξύ των 5 ατόμων, όπου και έλαβαν χώρα ένθεν κι ένθεν τραυματισμοί. Ωστόσο, ακολούθως ένας εκ των ανηλίκων μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου και περιγράφοντας το περιστατικό, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε ληστεία εις βάρος του και αφαιρέθηκε μια χρυσή αλυσίδα από την κατοχή του. Επίσης, ο πατέρας του συγκεκριμένου, δημοσίως, σε καθημερινή εκπομπή προέβη σε δηλώσεις όπου εμμένει στο αφήγημα της ληστείας αφήνοντας αιχμές για τον εντολέα μου περί μη σωστή ανατροφής.

Αυτό το οποίο παραλείπεται, όμως, τεχνηέντως, είναι να γίνει αναφορά στο γεγονός ότι η αλυσίδα ευρέθη στον τόπο που έλαβε χώρα το περιστατικό λίγες ώρες αφού είχαν αμομακρυνθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, από τον πατέρα του εντολέως μου κατόπιν παρότρυνσης των αστυνομικων αρχών. Συνεπώς, όπως εξ’ αρχής δηλώσαμε, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από πλευράς του εντολέως μου το αδίκημα της ληστείας, με κανεναν τρόπο. Αντιθέτως, όποια ενέργεια στην οποία προέβη ήταν μέσα στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας και ουχί σε δήθεν απρόκλητη επίθεση εξαιτίας δήθεν μη σωστής ανατροφής.

Μετά από μία μακρά απολογία των κατηγορουμένων οι ισχυρισμοί του εντολέως μου περί μη εμπλοκής στις αποδιδόμενες κατηγορίες έπεισαν την κυρία Ανακρίτρια και κατόπιν της συμφώνου γνώμης της κυρίας Εισαγγελέως, αφέθηκε ελεύθερος. Ο εντολέας μου διατρανώνει την αθωότητά του, την οποία και ανέδειξε στο στάδιο της κύριας ανακρίσεως. Επιφυλάσσεται δε προς κάθε νόμιμο δικαίωμά του εναντίον πάσης φύσεως επίθεση η οποία στρέφεται στο πρόσωπό του.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ