Εφημερίδα Κοινωνική

Κι όμως, δεν τελείωσαν όλοι οι δήμοι με τις εκλογές

 Breaking News

Κι όμως, δεν τελείωσαν όλοι οι δήμοι με τις εκλογές
12 Μαρτίου 2024

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Δήμος Αλεξάνδρειας στην Ημαθία θα στήσει κάλπες, καθώς θα διοργανωθούν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας!

Ο λόγος για τις νέες εκλογές, μετά την αναμέτρηση του Οκτωβρίου, είναι γιατί κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Βέροιας, πως κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ», με επικεφαλής τη Δώρα Κουρκουτά δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφιος. Και έτσι δεν κατάφερε να μπει στα ψηφοδέλτια. Υπήρξε κώλυμα, καθώς το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της κ. Κουρκουτά, δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω Δήμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας έχοντας υπόψιν την απόφαση του Α’ Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας με την οποία ακυρώνει τις εκλογές που διενεργήθηκαν την 8η Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Αλεξάνδρειας, διέταξε την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας. Έτσι προκηρύχθηκαν οι εκλογές για την Κυριακή 7 Απριλίου στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας, για την ανάδειξη Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων.

Οι συνδυασμοί που συμμετέχουν είναι οι εξής:

α) «μαζί ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»,

β) «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

γ) «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Αν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος αυτός θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ