Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΒΕΠ: Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

 Breaking News

ΕΒΕΠ: Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας
28 Μαρτίου 2024

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece», Μάιρας Μυρογιάννη, καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Μαρίνου Γιαννόπουλου.

 Στη Συνεδρίαση συζητήθηκαν τα συμπεράσματα, οι προτάσεις και τα follow-up από τις  επιχειρηματικές αποστολές σε Τουρκία, Σερβία και Ινδία. Από τον εκπρόσωπο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην ΕΕ, Π. Παπαναστασίου, έγινε ενημέρωση για την ευρωπαϊκή διάσταση αναφορικά με το κανονιστικό πλαίσιο, τομεακά, χρηματοδοτικά και γεωγραφικά θέματα.

Από το ΥΠ.ΕΞ. έγινε παρουσίαση της πολυμερούς διάστασης των Συμφωνιών Ελευθέρου Εμπορίου της ΕΕ (ΣΕΣ) ως εργαλείο για προώθηση των ελληνικών εξαγωγών. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα κύρια αποτελέσματα της Υπουργικής Διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και, τέλος, έλαβαν χώρα οι τοποθετήσεις των μελών του Συμβουλίου και, συγκεκριμένα, της Σ. Εφραίμογλου, Σ. Διαμαντίδη, Π, Λώλου, Γ. Παράσχη, Α. Καλαμπόκη και Ν. Μαυρίκου.

evep2

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, κατέθεσε υπόμνημα επισημάνσεων και προτάσεων με τίτλο: Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, με σχετικές εισηγήσεις του, έχει προβεί σε δέσμη επισημάνσεων με στόχο την ενδυνάμωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου και, συνακόλουθα, της εξωστρέφειας. Παράλληλα, έχει επισημάνει την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ισχυρής εικόνας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χώρας στις διεθνείς αγορές, με επίκεντρο την ποιότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, την υποστήριξη της δημιουργίας εμπορικών δικτύων και συνεργασιών, την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να αναζητούν εμπορικούς συνεργάτες και να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ