Εφημερίδα Κοινωνική

Σε νέα «πίστα» ο πόλεμος των παρόχων ρεύματος – Τα μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας

 Breaking News

Σε νέα «πίστα» ο πόλεμος των παρόχων ρεύματος – Τα μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας
21 Φεβρουαρίου 2024

Η μάχη στο λιανεμπόριο ρεύματος συνεχίζεται, με τον ανταγωνισμό μεταξύ των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας να συμπιέζει διαρκώς τις τιμές της κιλοβατώρας στα σταθερά «μπλε» τιμολόγια.

Έπειτα από το πράσινο φως που άναψε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ορίζοντας ότι στα μπλε τιμολόγια εντάσσονται και τα σταθερά διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών (αντί για 12 μήνες) ξεκίνησε ο ανταγωνισμός με τιμές ιδιαιτέρως ελκυστικές.

Τα 6μηνης και 8μηνης διάρκειας συμβόλαια

Τελευταία δύο νέα σταθερά προϊόντα 6μηνης διάρκειας λάνσαραν στην αγορά οι εταιρείες Protergia και Ήρων και ένα 8μηνης διάρκειας το Φυσικό Αέριο.

Ειδικότερα, η Protergia προσφέρει το “Οικιακό Value Safe”, σταθερής εξάμηνης χρέωσης με 9,75 λεπτά ανά kWh (κιλοβατώρα) όλο το 24ωρο και πάγιο στα 9,9 ευρώ τον μήνα, χωρίς πάγια εντολή και προϋπόθεση συνέπειας.

Η Ήρων λάνσαρε το Fix Genius στα 13 λεπτά ανά kWh (ή 10,40 λεπτά ανά kWh με έκπτωση συνέπειας 20%) όλο το 24ωρο, πάγιο 9,5 ευρώ ανά μήνα με μηδενική εγγύηση και προκαταβολή μέσω της ενεργοποίησης της πάγιας εντολής.

Όσο για το Φυσικό Αέριο με το Maxi Home Fixed προσφέρει σταθερή τιμή στα 12,3 λεπτά ανά kWh για 8 μήνες, με πάγιο 9 ευρώ ανά μήνα και μηδενική εγγύηση με ενεργοποίηση πάγιας εντολής.

Τα 12μηνα τιμολόγια

Σταθερά μπλε τιμολόγια, 12μηνης διάρκειας, προσφέρουν ήδη:

  •  η Ήρων το FIX GENIUS HOME με 15,93 και 4 ευρώ πάγιο και το Home Fix 3 με 16,5 λεπτά ανά kWh και πάγιο 7,5 ευρώ κλπ.
  •  η Elpedison (το “Bright”) με 16,9 λεπτά ανά kWh και πάγιο 3 ευρώ
  •  η NRG (το fixed 4U) με 15,1 λεπτά ανά kWh και πάγιο 3,5 ευρώ,
  •  η Protergia (το Οικιακό Value Safe) με 16,5 λεπτά ανά kWh και πάγιο 3,5 ευρώ,
  •  η Volton, το Blue Fixed με 15,75 λεπτά ανά kWh και πάγιο 5,90 ευρώ και το «Blue Smart» με 18,9 λεπτά ανά kWh και μηδενικό πάγιο,
  •  η ΔΕΗ (το My Home Online) με 17,5 λεπτά ανά kWh και πάγιο 3,5 ευρώ
  •  η Ελινόιλ (το Power on! Blue) με 14,9 λεπτά ανά kWh και πάγιο 5 ευρώ,
  •  η ΖενίΘ, το «Power Home Direct» με 12,9 λεπτά ανά kWh και πάγιο 7 ευρώ και το «Power Home Fixed SE» με 16 λεπτά ανά kWh με πάγιο 5 ευρώ

Χαμηλότερες τιμές

Γενικότερα, η σταδιακή υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου στο ευρωπαϊκό hub TTF από 28,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα την 1η Φεβρουαρίου στα 23,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα τη Δευτέρα, αλλά και η πτώση της τιμής στην χονδρεμπορική ρεύματος τον Φεβρουάριο σε επίπεδα που έφτασαν κοντά στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, δηλαδή σημαντικά χαμηλότερα από τον Ιανουάριο (έκλεισε στα 93 ευρώ) προμηνύουν έναν Μάρτιο με χαμηλότερα τιμολόγια τόσο στα σταθερά (μπλε) όσο και στα κυμαινόμενα (κίτρινα).

Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται τον επόμενο μήνα να δούμε και τιμές κάτω από τα 10 λεπτά ανά kWh σε περισσότερα μπλε τιμολόγια και ακόμη χαμηλότερα στα κίτρινα.

Πηγή: ot.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ