Εφημερίδα Κοινωνική

Ρεύμα: Τι θα πληρώσουμε τον επόμενο μήνα

 Breaking News

Ρεύμα: Τι θα πληρώσουμε τον επόμενο μήνα
22 Φεβρουαρίου 2024

Στα προ κρίσης επίπεδα φαίνεται ότι επιστρέφουν οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς συνεχίστηκε για 7η εβδομάδα η καθοδική πορεία της τιμής ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά της Ελλάδας.

Η ελληνική αγορά ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Καθημερινή, παραείναι στο κλαμπ των ακριβών αγορών τον Φεβρουάριο, με τη δεύτερη ακριβότερη τιμή της μεγαβατώρας στην Ευρώπη (75,24 ευρώ), πίσω από την Ιρλανδία (85,5 ευρώ) και την Ιταλία (90 ευρώ), που κατέχει σταθερά πλέον την πρώτη θέση, σημειώνει η «Καθημερινή». Το ύψος της τελικής τιμής για τον μήνα θα καθορισθεί με βάση και την πορεία των τιμών τις επόμενες 8 ημέρες.

Ακόμη όμως και εάν δεν υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση και οι τιμές παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, προεξοφλούνται σοβαρές μειώσεις για τα τιμολόγια λιανικής του Μαρτίου.

Η μέση τιμή εκκαθάρισης (ΤΕΑ) το περασμένο επταήμερο (12-18 Φεβρουαρίου) υποχώρησε στα 67,82 ευρώ/MWh, κατά 9,97% κάτω από τη μέση τιμή της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα χαμηλά φορτία, οι ενισχυμένες ΑΠΕ και οι χαμηλές διεθνείς τιμές φυσικού αερίου διαμόρφωσαν το κατάλληλο περιβάλλον για περαιτέρω καθοδικές πιέσεις στις τιμές του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ