Εφημερίδα Κοινωνική

Πάρκο σκύλων μέσα στο ΔΙΚΕΠΑΖ

 Breaking News

Πάρκο σκύλων μέσα στο ΔΙΚΕΠΑΖ
21 Φεβρουαρίου 2024

‘Ένα ευρύχωρο Πάρκο παιχνιδιού, εκτόνωσης και εξάσκησης δημιουργήθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ, στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ, ώστε να βελτιώνονται και να αναβαθμίζονται συνεχώς οι συνθήκες διαμονής των ζώων που αποθεραπεύονται ή φιλοξενούνται στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

Με συνολική έκταση 1,5 στρεμμάτων, περίπου, το Πάρκο κατασκευάσθηκε εντός των εγκαταστάσεων του ΔΙΚΕΠΑΖ, κάτι που επιτρέπει την εύκολη και καθημερινή πρόσβαση όλων των σκύλων σε αυτό. Περιέχοντας μια σειρά ειδικές κατασκευές, όπως ξύλινους διαδρόμους, ράμπες ανάβασης και κατάβασης, τραμπάλες, όργανο δεξιότητας για άλματα, ποτίστρα κ.α, οι φιλοξενούμενοι σκύλοι αποκτούν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους σε άσκηση, παιχνίδι και εκτόνωση, πριν την υιοθεσία ή την επανένταξη τους.

parko pesydap (1)

Η κατασκευή του Πάρκου χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από πόρους του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Το έργο κρίθηκε αναγκαίο από την Διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ, καθώς η πολύχρονη εμπειρία της στην διαχείριση αδέσποτων ζώων έχει δείξει ότι οι συνθήκες αναγκαστικού εγκλεισμού ενός σκύλου χωρίς ευκαιρίες άσκησης σύμφωνα με τη βιολογία του, έχει συνέπειες στην ψυχολογία και την κοινωνικοποίηση του.

Με δεδομένο ότι βασικός στόχος του ΔΙΚΕΠΑΖ είναι να μπορεί να προωθεί προς υιοθεσία όσο γίνεται πιο ισορροπημένα ζώα, αυξάνοντας όσο είναι δυνατόν τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης με τους μελλοντικούς κηδεμόνες τους, το Πάρκο εκτόνωσης σκύλων εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά σε αυτήν την προσπάθεια.

parko pesydap (2)

Επίσης, ο ασφαλής χώρος του Πάρκου χρησιμοποιείται για την «προπόνηση» και αποκατάσταση νοσηλευόμενων ζώων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις ορθοπεδικού τύπου.

Ο ίδιος αυτός υπαίθριος χώρος θα χρησιμοποιείται και για την οργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων που θα προωθούν τη ζωοφιλία και την υπεύθυνη υιοθεσία, σε συνεργασία με σωματεία και ενώσεις φιλόζωων, επιδείξεις εκπαιδευτών, αθλητικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς με σκύλους, επισκέψεις σχολείων κλπ.

«Αυτό το νέο έργο θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα στην μεγάλη ευθύνη περίθαλψης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ