Εφημερίδα Κοινωνική

Κ. Μητσοτάκης από Πειραιά: Θα διατεθούν 2,1 δισ. για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

 Breaking News

Κ. Μητσοτάκης από Πειραιά: Θα διατεθούν 2,1 δισ. για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία
14 Φεβρουαρίου 2024

H κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης καθιστά μονόδρομο τα μέτρα πρόληψης και την επένδυση στην Πολιτική Προστασία τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή στον Πειραιά για την ένταξη πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους υπηρετούν το Πυροσεβστικό Σώμα και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Αιγίς ευχαριστώντας τον Βασίλη Κικίλια για τον γρήγορο σχεδιασμό. Διατίθενται 2,1 δισ. για υποδομές σε πυροσβεστική και πολιτική προστασία τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ονοματοδοσία του πρώτου πλοίου που εντάσσεται στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά τη σημερινή τελετή έγινε στη μνήμη του πυρονόμου Σάββα Σάββαρη που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές στις Σέρρες ενώ στο δεύτερο πλοίο δόθηκε το όνομα του ανθυποσμηναγού Αριστείδη Μουζακίτη.που έχασε τη ζωή του στο Ζευγολατιό.

moralis peiraias

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μνήμη τους θα κρατηθεί ζωντανή.

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τελετή ονοματοδοσίας των δύο υπερσύγχρονων σκαφών του πυροσβεστικού σώματος. Ο υπουργός Κλιματικής κρίσης μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της πολιτκής προστασίας. Η κλιματική κρίση κάνει μονόδρομο την επένδυση στην πολιτική προστασία» είπε στην αρχή της τελετής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα και να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο γιατί ξέρουμε ότι η δουλειά της πρόληψης ξεκινάει το χειμώνα. Είμαι σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

peiraias0-1

Β. Κικίλιας: Πρόληψη και αλλαγή του δόγματος του Πυροσβεστικού σώματος

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, επισήμανε ότι «η κλιματική κρίση έχει δοκιμάσει τη χώρα μας. Εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας. Τώρα περνάει ένα νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει και ποινές για όσους είναι καθ’ έξην εμπρηστές. Πλέον η ποινή θα είναι 10 χρόνια και κακούργημα».

«Το πρώτο κομμάτι είναι η πρόληψη, το δεύτερο η αλλαγή του δόγματος του Πυροσβεστικού σώματος για τις πυρκαγιές και το τρίτο έχει να κάνει με τις προμήθειες εξοπλισμού και νέας τεχνολογίας» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει το πρόγραμμα Αιγίς και ο εξοπλισμός της πολιτικής προστασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός βρήκε και εξασφάλισε κονδύλια 2,1 δισ. ευρώ. Θα είναι μη πατριωτικό αυτά να μην επιτραπούν σε τεχνολογίες και μέσα και προίκα για τις επόμενες γενιές» συμπλήρωσε ο υπουργός.

pyr

peiraias2


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ