Εφημερίδα Κοινωνική

Φλωρίδης για βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Αξιολογείται ξανά το σύστημα ασφαλείας -Σοβαρό το κενό

 Breaking News

Φλωρίδης για βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Αξιολογείται ξανά το σύστημα ασφαλείας -Σοβαρό το κενό
13 Φεβρουαρίου 2024

Για το κενό ασφαλείας που φαίνεται να προκύπτει μετά τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε σε φάκελο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

«Το κενό ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι αρκετά σοβαρό, κάτι δεν λειτουργεί καλά στους ελέγχους» δήλωσε ο υπουργός σήμερα στο Open.

«Το να φτάσει ένας τέτοιος μηχανισμός στο γραφείο της Προέδρου των Εφετών και από εκεί στο γραφείο μιας άλλη Προέδρου δείχνει ότι κάτι προφανώς δεν λειτουργεί καλά», συμπλήρωσε ο ιδιος.

«Η αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης» το οποίο, όπως σημείωσε ο κ Φλωρίδης «είχε δεχθεί πριν από μερικά χρόνια μια τεράστια βομβιστική επίθεση»

Ερωτηθείς στο Open αν το δέμα πήγε κατευθείας στο γραφείο της προϊσταμένης του εφετείου, απάντησε πως αυτό θα το δείξει η έρευνα, αλλά δεν αποκλείεται να έχει συμβεί αυτό.

Ουρές στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης
Εν τω μεταξύ, σήμερα έχουν σχηματιστεί ουρές στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, καθώς γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε όσους εισέρχονται, αναφέρει το thesstoday.

Από σήμερα λειτουργεί μόνο η κεντρική είσοδος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην είσοδο, καθώς χιλιάδες άτομα εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια.

Ο φάκελος με τα εκρηκτικά
Ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της Προέδρου Εφετών που ήταν η παραλήπτριά του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου.

Ως αποστολέας αναγραφόταν στον φάκελο ψευδώς η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». ΧΘες, γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και καθώς το περιεχόμενο του φακέλου της κίνησε υποψίες τον παρέδωσε προς διερεύνηση.

Μετά από ενδελεχή εξέταση του φακέλου μέσω του μηχανήματος ΧRAY επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ ενώ τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ