Εφημερίδα Κοινωνική

Απάτη με δήθεν επιστροφή φόρου – Της άρπαξαν χρήματα και αγοράσαν κινητά

 Breaking News

Απάτη με δήθεν επιστροφή φόρου – Της άρπαξαν χρήματα και αγοράσαν κινητά
12 Φεβρουαρίου 2024

Θύμα απάτης έπεσε μια 39χρονη από την Καστοριά με δήθεν επιστροφή φόρου, όπου της απέσπασαν 2.778 ευρώ.

Ειδικότερα, η γυναίκα κατήγγειλε ότι μέσα στα Ιουλίου του 2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, προσποιούμενο υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) της.

Στη συνέχεια μετέφερε συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.778 ευρώ από το λογαριασμό της 39χρονης σε έτερο λογαριασμό γνωστής εταιρείας πώλησης ηλεκτρικών ειδών με απώτερο σκοπό την αγορά 2 συσκευών τηλεφώνου.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 38χρονης Ελληνίδας, η οποία παρέλαβε την ίδια ημέρα τις ανωτέρω συσκευές τηλεφώνου από 2 διαφορετικά υποκαταστήματα γνωστής εταιρίας πώλησης ηλεκτρικών ειδών, σε περιοχές της Αττικής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση στο σύστημα πληροφοριών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ