Εφημερίδα Κοινωνική

Άδωνις Γεωργιάδης: Απογευματινά χειρουργεία – Οι επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

 Breaking News

Άδωνις Γεωργιάδης: Απογευματινά χειρουργεία – Οι επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα
11 Φεβρουαρίου 2024

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σχέδιο και οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων που θα γίνονται επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα γίνουν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής.

Συγκεκριμένα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα γίνει και η συνέντευξη Τύπου για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Μεγαλύτερη προτεραιότητα θα έχει όποιος έχει τη μεγαλύτερη αναμονή στη χώρα.

Δεν μπορώ να δεχτώ πως υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν δύο και τρία χρόνια, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Επίσης, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας με τα χειρουργεία, με την έλλειψη των αναισθησιολόγων. Δεν είναι βέβαια ελληνικό το πρόβλημα, είναι πανευρωπαϊκό.

Αύριο θα προκηρυχθούν, όπως είπε, και οι τρεις προβλεπόμενες θέσεις αναισθησιολόγων πλήρους απασχόλησης μονίμων. Το οργανόγραμμα του νοσοκομείου του νοσοκομείου, δηλαδή Αγλαΐα Κυριακού, προβλέπει.

Έντεκα αναισθησιολόγους υπηρετούν αυτή την ώρα οκτώ, άρα τρεις θέσεις μπορούν να προκηρύξουν. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η πρόσληψη ενός γιατρού απαιτεί μια διαδικασία και είναι κάπως χρονοβόρα.

Ωστόσο, το πρόβλημα των αναισθησιολόγων εδώ στην Αττική είναι σε καλύτερη κατάσταση κατάσταση σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Εκεί αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα και μέσα στο προηγούμενο διάστημα έγιναν και κάποιες προκηρύξεις οι οποίες ήταν άγονες.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο: «Θα παρουσιάσουμε την υπουργική απόφαση που πρόκειται να υπογράψω για το πώς θα οργανωθούν τα απογευματινά χειρουργεία κι εκεί θα ανακοινώσουμε και τη βούλησή μας και την έναρξη ενός προγράμματος μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε δωρεάν μέσω των απογευματινών χειρουργείων περίπου 50.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι σε πολύ μεγάλη αναμονή.

Θα προτεραιοποιήσουμε αυτά τα 50.000 δωρεάν χειρουργεία ανάποδα στον χρόνο. Δηλαδή προτεραιότητα στα δωρεάν χειρουργεία θα έχει εκείνος που έχει τη μεγαλύτερη αναμονή στη χώρα, μετά την αμέσως μικρότερη μεγαλύτερη αναμονή, μετά την αμέσως μικρότερη μεγαλύτερη αναμονή μέχρι να πάμε 50.000 από πίσω προς τα εμπρός».

Πηγή: ΕΡΤ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ