Εφημερίδα Κοινωνική

Προσφυγή ΚΕΔΕ για το τέλος ταφής απορριμμάτων – Αντίθεση για τις νέες ρυθμίσεις αιγιαλού

 Breaking News

Προσφυγή ΚΕΔΕ για το τέλος ταφής απορριμμάτων – Αντίθεση για τις νέες ρυθμίσεις αιγιαλού
18 Ιανουαρίου 2024

Οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τις διαδικασίες εκμίσθωσης του αιγιαλού και της παραλίας, η παρακράτηση 20% του τέλους παρεπιδημούντων υπέρ του δημοσίου και η αλλαγή του τρόπου είσπραξής του μέσω της ΑΑΔΕ, οι ενέργειες ΚΕΔΕ και δήμων για την κατάργηση του τέλους ταφής των απορριμμάτων, η επιβολή τελών σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου από τη ΡΑΑΕΥ, οι επικείμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ και στις ΠΕΔ, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Για τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τις διαδικασίες εκμίσθωσης του αιγιαλού και της παραλίας, καθώς και για  νεότερες εξελίξεις για το τέλος παρεπιδημούντων το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του.

Ειδικότερα:

-Για το θέμα των παραλιών η ΚΕΔΕ ζητά οι δήμοι να έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα τόσο σε ότι αφορά στα ομπρελοκαθίσματα, όσο και στη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού διαγωνισμού εκμίσθωσης.

-Για το τέλος ταφής απορριμμάτων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι μέχρι 12 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί η προσφυγή στο ΣτΕ για τη μη νόμιμη και αντισυνταγματική επιβολή του. Η προσφυγή θα γίνει από την ΚΕΔΕ για λογαριασμό των δήμων. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους δήμους να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν την προσπάθεια και να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη της σχετικής και απαραίτητης για την προσφυγή απόφασης δημάρχου και της Δημοτικής Επιτροπής του οικείου δήμου.

Σε ότι αφορά στις εκλογές στην ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ, μετά και τη δημοσίευση του νέου ΠΔ από το υπουργείο Εσωτερικών, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου ότι παρατάθηκε η ημερομηνία για την ανάδειξη των εκπροσώπων των δημοτικών συμβουλίων  στη γενική συνέλευση των ΠΕΔ έως τις 31 Ιανουαρίου. Η καταληκτική ημερομηνία για τις εκλογές στις ΠΕΔ έχει οριστεί έως τις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι εκλογές στην ΚΕΔΕ θα διενεργηθούν το αργότερο έως 28 Φεβρουαρίου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ