Εφημερίδα Κοινωνική

Μαριάντα Πιερίδη: Θύμα bullying ο γιος της – Στην Α” Δημοτικού τον κλώτσησαν και του κάρφωσαν μολύβι στον κρόταφο

Μαριάντα Πιερίδη: Θύμα bullying ο γιος της – Στην Α” Δημοτικού τον κλώτσησαν και του κάρφωσαν μολύβι στον κρόταφο
19 Ιανουαρίου 2024

Με βίντεο μέσα από το αυτοκίνητό της, η Μαριάντα Πιερίδη αποκάλυψε ότι ο γιος της πέφτει θύμα bullying στο σχολείο.

Η τραγουδίστρια ξέσπασε για όσα υφίσταται ο γιος της από την Α΄ Δημοτικού, περιγράφοντας μερικές από τις επιθέσεις που έχει δεχτεί, όπως κλωτσιές στο προαύλιο του σχολείου.

«Του κάρφωσε μολύβι στον κρόταφο και τον κλώτσησε»

Αναλυτικότερα, η Μαριάντα Πιερίδη είπε: «Καλημέρα σε όλους και όλες. Λοιπόν, γιατί κάνω αυτό το story. Θέλω την άποψή σας για κάτι που αντιμετωπίζω από την Α’ Δημοτικού που ξεκίνησε ο μικρός το σχολείο. Σε ένα σχολείο, που στο παρελθόν τουλάχιστον, υπήρξε εξαιρετικό. Αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό θέμα bullying. Από την πρώτη Δημοτικού. Το πρώτο σοβαρό θέμα που αντιμετώπισα ήταν μολύβι στον κρόταφο, μέσα στο κρέας. Ένα από όλα ήταν αυτό. Στη συνέχεια, υπήρξαν κλωτσιές στα μούτρα, ο παππούς του τον είδε να είναι ξαπλωμένος στο προαύλιο και να τον κλωτσάει το παιδάκι στην κοιλιά χωρίς λόγο την ώρα που έπαιζαν μπάσκτετ. Απλά για να πάρει τη μπάλα θεώρησε ότι πρέπει να κάνει αυτό. Θέλω την άποψή σας πάρα πολύ».

«Αναγκάστηκα να στείλω το παιδί σε σχολή για αυτοάμυνα»

Η τραγουδίστρια επανήλθε λίγο πιο μετά και είπε: «Διαβάζω τα μηνύματά σας εδώ και πολλή ώρα και πρέπει να σας πω ότι κάποια με βοήθησαν πάρα πολύ. Κάποια άλλα, τα έχω ήδη. Δηλαδή, αυτό που έχω ήδη κάνει είναι ότι στη Β” Δημοτικού, αναγκάστηκα να στείλω το παιδί σε μια σχολή για να μάθει να αμύνεται. Είχα εξηγήσει σε έναν εξαιρετικό δάσκαλο τι συμβαίνει γιατί είχα απηυδήσει. Δεν ήξερε το παιδί από που του έρχεται και αντί να αμυνθεί, καθόταν και τις έτρωγε. Έχει μαζέψει πάρα πολλά μέσα του. Δε καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό στα παιδιά μας. Να μαζέψω εγώ δηλαδή τα ψυχολογικά του άλλου παιδιού. Για ποιον λόγο να το ζω αυτό το έργο; Για ποιον λόγο; Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα σχολείο σε θέματα που έχουν να κάνουν με bullying είναι πολύ περιορισμένα. Είναι να κάνουν τηλέφωνα στους γονείς, αν επαναλαμβάνεται να παρακαλέσουν τους γονείς να πάνε το παιδί σε κάποιον να το βοηθήσει».

«Γιατί πρέπει να το ζω;»

Η Μαριάντα Πιερίδη πρόσθεσε: «Αυτό που θέλω εγώ να καταλάβω είναι γιατί να πρέπει να αντιμετωπίσει το δικό μου το παιδί ό,τι έχει μαζέψει το άλλο παιδί από τον τρόπο που ζει στο σπίτι του ένα άλλο παιδάκι; Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω εγώ την επιθετικότητα και όλο αυτό το νεύρο που έχει ένα άλλο παιδί. Συμπονώ, το κάθε πρόβλημα που έχει ένα παιδί στο σπίτι του και να το βοηθήσω όσο μπορώ. Γιατί να αντιμετωπίζει το δικό μου παιδί αυτή τη κατάσταση. Και συνεχίζω και λέω, όταν ένα παιδί ξεκινάει και καρφώνει μολύβια στο πρόσωπο των συμμαθητών του, κλωτσάει για να μη καθίσουν στην καρέκλα που θέλει να καθίσει εκείνο, όταν κάνει λεκτικό bullyig… Είναι δυνατόν να φοβάται ένα παιδάκι να ζητήσει εξηγήσεις για το μάθημα στο σχολείο γιατί έχει δίπλα του ένα πλάσμα που του λέει ότι είχα χαζό; Αυτό είναι τρομερός ψυχολογικός πόλεμος: Γιατί πρέπει να το ζω;».

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ