Εφημερίδα Κοινωνική

Χάκαραν τον λογαριασμό τους στο Facebook και δημοσίευσαν γυμνές τους φωτογραφίες

 Breaking News

Χάκαραν τον λογαριασμό τους στο Facebook και δημοσίευσαν γυμνές τους φωτογραφίες
05 Ιανουαρίου 2024

Εφιάλτης για ένα νεαρό ζευγάρι στον Βόλο το οποίο είδε φωτογραφίες τους από προσωπικές τους στιγμές στο Facebook.

Όπως αναφέρει το TheNewspaper.gr, ο νεαρός άνδρας πάτησε ένα link που του έστειλε μια φίλη του στο messenger και από τότε ξεκίνησε η μεγάλη του περιπέτεια.

Τους ζητούσαν αντάλλαγμα 300 ευρώ

Αρχικά ο δράστης υπέκλεψε προσωπικό υλικό από συνομιλίες που είχε με τη σύντροφό του και κάνοντας ομαδικές συνομιλίες με διάφορα άτομα, δημοσίευσε ερωτικές φωτογραφίες του ζευγαριού, ζητώντας μάλιστα ως αντάλλαγμα 300 ευρώ.

«Καθόμουν σπίτι μου και μου ήρθε ένα μήνυμα από μία γνωστή μου στο messenger. Μου ζήτησε να πατήσω σε ένα λινκ που μου έστειλε προκειμένου να τη στηρίξω σε έναν διαγωνισμό που λάμβανε μέρος. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα μου έρθει ένα μήνυμα με έναν κωδικό, όπως κι έγινε, και της τον έστειλα πίσω. Μου μιλούσε σαν να ήταν η ίδια. Είδα στο email μου λίγο μετά, ότι μου άλλαξαν τους κωδικούς και μου ήρθε ειδοποίηση ότι μπαίνουν από άγνωστη συσκευή. Μέχρι να το καταλάβω, είχαν πάρει υλικό με ερωτικό περιεχόμενο δικό μου και της κοπέλας μου», ανέφερε αρχικά το θύμα στο TheNewspaper.

«Επικοινώνησαν μαζί μου με μήνυμα και ζήτησαν τρεις κάρτες των 100 ευρώ και θα μου επέστρεφαν 330 ευρώ στη συνέχεια. Το ίδιο μήνυμα είδα ότι το έστειλαν και στις επαφές μου. Το κατάλαβα και προσπάθησα να τα σβήσω όλα. Μου έστειλε μήνυμα στο viber στη συνέχεια με το ψευδώνυμο “Μαράκι” και μου λέει: “εγώ είμαι ο χάκερ. Αν δεν δώσεις λεφτά, αυτές οι φωτογραφίες δε θα είναι τίποτα. Θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας”.

Τον μπλόκαρα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην κοπέλα μου λέγοντας ότι θέλει χρήματα 300 ευρώ. Η κοπέλα μου κέρδισε χρόνο λέγοντας ότι θα τα βάλει. Έκανε στη συνέχεια ομαδική συνομιλία με διάφορα άτομα (φίλους του Facebook) και ανέβαζε σε αυτή τις γυμνές φωτογραφίες μας. Μετά από αρκετές ώρες απέκτησα πρόσβαση στο email μου και μπόρεσα να ανακτήσω τους λογαριασμούς μου», πρόσθεσε.

Τα θύματα έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Βόλου και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ