Εφημερίδα Κοινωνική

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί την φωτογραφική έκθεση του Ιωάννη Αρμυριώτη, με τίτλο «Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. μια προσωπική υπόθεση»,

 Breaking News

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί την φωτογραφική έκθεση του Ιωάννη Αρμυριώτη, με τίτλο «Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. μια προσωπική υπόθεση»,
02 Δεκεμβρίου 2023

Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας άνοιξε τις πύλες της στο κοινό.  Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη θα φιλοξενεί την φωτογραφική έκθεση του Ιωάννη Αρμυριώτη, με τίτλο «Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. μια προσωπική υπόθεση», στο κτήριο της Ιστορική Βιβλιοθήκη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου).

Στην Έκθεση αυτή φιλοξενούνται 30 φωτογραφίες, 10 φωτογραφικά θέματα στα οποία αποτυπώνονται καθημερινές καταστάσεις και ανησυχίες, όπως η επιρροή των Social media, του ίντερνετ και της τηλεόρασης στην προσωπική ευημερία του ανθρώπου, ο χρόνος και το άγχος που είναι ικανός να προκαλέσει στον άνθρωπο μέσα στην καθημερινότητα, το ακαδημαϊκό άγχος, οι εξαρτήσεις και τα αντικαταθλιπτικά, οι εφιάλτες και η ανάγκη του ανθρώπου για μια παύση.

IMG_9430

Τα φωτογραφικά θέματα, αποτελούν προσωπικές ανησυχίες και ψυχολογικές δυσκολίες του φωτογράφου. Αφορούν δυσκολίες, που είναι ικανές να προκαλέσουν συμπτώματα άγχους, θλίψης και πανικού. Το κομμάτι της αυτοαναφορικότητας, κάτω από τις φωτογραφίες, θα αποτελέσει ένα είδος αυτοθεραπείας και κατανόησης, κυρίως του ίδιου του του εαυτού. Ο θεατής καλείται να εισαχθεί, κατά κάποιον τρόπο, στα μονοπάτια της ψυχολογίας. Τέλος, οι φωτογραφίες αποτελούν έναν σημαντικά βοηθητικό ρόλο στην καταγραφή των ψυχικών αυτών δυσκολιών και διαταραχών.

Όπως η κάθε φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή που φεύγει και γίνεται παρελθόν, έτσι το σύνολο της Έκθεσης επιχειρεί, να μας συνδέσει με το παρόν και το μέλλον, θέλοντας να αναδείξει την νίκη του φωτογράφου, την προσπάθεια δηλαδή αποδέσμευσης και καταγραφής των συγκεκριμένων δυσκολίων και ανησυχιών αλλά και την ταυτόχρονη ήττα του διότι θα συνεχίσει να επιβιώνει με αυτές.

Στόχος της έκθεσης είναι να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικού διαλόγου, να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τον θεατή πάνω σε αυτές τις διαταραχές, αλλά και σε μεγάλο βαθμό να ενθαρρύνει – ενδυναμώσει όλους όσοι ταλαιπωρούνται από αυτές, μέσα από την προσωπική εμπειρία, αφήγηση και προσέγγιση του φωτογράφου.

IMG_0513

Ο Φωτογράφος Ιωάννης Αρμυριώτης θα βρίσκεται εκεί για ξενάγηση και επεξήγηση της έκθεσης. Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορεί να την επισκεφτεί κάποιος καθημερινά 10:00 – 17:00, καθώς και απογεύματα κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 216 900 3700. Τέλος, επιλεγμένα Σαββατοκύριακα (ή κατόπιν ραντεβού):

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 11.00 – 15.00

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 11.00 – 15.00

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 11.00 – 15.00

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 216 900 3700

Κλικ στον σύνδεσμο για πληροφορίες και ημέρες ξεναγήσεων.

https://tinyurl.com/4bkcmpy2

Επόμενη ξενάγηση 2 Δεκεμβρίου 2023. Απαραίτητη εγγραφή:  https://forms.office.com/e/nYdby7jVD1

Είσοδος ελεύθερη


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ