Εφημερίδα Κοινωνική

Ισραήλ: Οι IDF παραδέχτηκαν πως «σκότωσαν κατά λάθος» τρεις ομήρους στη Γάζα

Ισραήλ: Οι IDF παραδέχτηκαν πως «σκότωσαν κατά λάθος» τρεις ομήρους στη Γάζα
15 Δεκεμβρίου 2023

Στην τραγική παραδοχή πως σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους στη διάρκεια επιχείρησης στη γειτονιά Shejaiya της Γάζας, προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Σε ανακοίνωσή τους, οι IDF ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια μαχών, μια μονάδα στρατιωτών αναγνώρισαν «σαν απειλή» τους ομήρους, οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν και τους πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.Μετά το περιστατικό, γεννήθηκαν υποψίες στους στρατιώτες για την ταυτότητα των θυμάτων, με συνέπεια να τους μεταφέρουν πίσω σε ισραηλινό έδαφος, όπου πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες ταυτοποίησης, δείχνοντας πως επρόκετο για άτομα τα οποία είχαν απαχθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Οι απαχθέντες που σκοτώθηκαν στο περιστατικό είναι ο Γιοτάμ Χαΐμ από το κιμπούτζ Κφαρ Γάζα, ο Σαμέρ Ταλάλκα που απήχθη από το χώρο εργασίας του στο Νιρ Αμ και ένας τρίτος απαχθέντας η οικογένεια του οποίου ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια ζώνη μάχης με πολλούς τρομοκράτες. Βρισκόμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης των στοιχείων και της αποσαφήνισης των λεπτομερειών του περιστατικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ