Εφημερίδα Κοινωνική

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Εξέδιδαν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Εξέδιδαν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική
05 Δεκεμβρίου 2023

Στην εξάρθρωση κυκλώματος trafficking που εξέδιδε γυναίκες από τη Λατινική Αμερική προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Συνολικά συνελήφθησαν έξι μέλη της συμμορίας -μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός- και άλλα τέσσερα άτομα -γυναίκες- μετά από έρευνες σε έξι οίκους ανοχής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2/12 επιχείρηση με τη συνδρομή και την παρουσία της EUROPOL, εκπροσώπων της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των Μ.Κ.Ο. «OUR GREECE» και «Α21», εξειδικευμένες στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Προηγήθηκε έρευνα μετά από τον εντοπισμό και τη διάσωση γυναίκας-θύματος, την οποία είχαν πείσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα από τη Βενεζουέλα και με χρήση ψυχολογικής βίας και το πρόσχημα εξόφλησης υπέρογκου χρέους, την ανάγκασαν να εκδίδεται σε οίκους ανοχής.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ