Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται… αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται… αλλά γράφονται!
29 Δεκεμβρίου 2023

Χωριό έχει μείνει χωρίς τηλέφωνο και internet και ζητάει βοήθεια!

Χωρίς τηλέφωνο και internet έχει μείνει μετά της πλημμύρες ο Άγιος Λαυρέντιος, ένα από τα χωριά του δήμου Βόλου. Η καθημερινότητα κατοίκων και επαγγελματιών έχει δυσκολέψει πολύ καθώς η επικοινωνία είναι απαγορευτική. Σημειωτέον ότι οι λογαριασμοί συνεχίζουν να εκδίδονται κανονικά, ενώ η παροχή των ελάχιστων δωρεάν ηλεκτρονικών δεδομένων σύνδεσης με το Internet, που προσφέρει η εταιρεία σε όποιον τα ζητήσει για 15 ημέρες, δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα… Οι κάτοικοι του χωριού, πολλοί εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι, δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το σταθερό τους τηλέφωνο… Σε περίπτωση δε έκτακτης ανάγκης ή περιστατικού δεν θα είναι δυνατόν να κληθεί ασθενοφόρο…

 

 

 

ΣτΕ: Προσωρινή διαταγή για τη «διάσωση» του ΟΠΑΝΔΑ, «οδηγός» και για άλλους Δήμους

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ) σώζει -έστω και προσωρινά- έναν από τους πιο κρίσιμους οργανισμούς του Δήμου Αθηναίων μετά την οριζόντια κατάργηση δημοτικών νομικών προσώπων που αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως γράφει η ΕΦΣΥΝ (ρεπορτάζ: Στέργιος Ζιαμπάκας), κατόπιν σχετικής προσφυγής και αιτήματος από τον πρώτο δήμο της χώρας για τη διάσωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με προσωρινή διαταγή το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αναστέλλει την εφαρμογή της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιου, που δρομολογούσε τις καταργήσεις εκατοντάδων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των δήμων της χώρας από 1/1/2024, και παράλληλα «μπλοκάρει» την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης κατάργησης του ΟΠΑΝΔΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ έχει ισχύ μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων. Η ημερομηνία εκδίκασης της κύριας υπόθεσης δεν είχε γνωστοποιηθεί ακόμη. Όμοια προσφυγή έχει καταθέσει στο ΣτΕ και ο Δήμος Πατρέων, με στόχο να διασώσει τον Κοινωνικό Οργανισμό που απειλείται με κατάργηση. Οι εξελίξεις σχετικά με τον ΟΠΑΝΔΑ εκτιμάται ότι αποτελούν τροχιοδεικτική βολή και για την υπόθεση του Κοινωνικού Οργανισμού Πατρών.

 

 

 

Τα παράπονα των… Υπουργών

Ο υπουργός εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών σε εξωκοινοβουλευτικούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ έθεσε και το ζήτημα των χρημάτων που χάνουν οι υπουργοί. Ο Άδωνις είπε: «Εγώ για να καταλάβει ο κόσμος, γιατί δεν τα ξέρει αυτά, είμαι υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης. Ξέρετε ποιος είναι ο μισθός που παίρνει ο υπουργός στην Ελλάδα; Μηδέν. Ούτε ένα ευρώ. Επειδή είμαι βουλευτής, παίρνω μόνο την βουλευτική αποζημίωση. Εγώ παίρνω λιγότερα από τους βουλευτές γιατί πάνε στις επιτροπές της Βουλής, εμείς απαγορεύεται να είμαστε. Άρα όταν είναι κάποιος υπουργός χάνει περίπου 600-700 ευρώ το μήνα. Θα έπρεπε ασφαλώς οι υπουργοί να έχουν μισθό, είναι ένα μνημονιακό μέτρο που πήραμε επί κυβερνήσεως Σαμαρά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

 

Αβοήθητοι κάτοικοι των νησιών

Τραγωδία σημειώθηκε στην Κάρπαθο, αφού ένας ασθενής από το χωριό Σπόα, ηλικίας 63 ετών, με ιστορικό υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού το μεσημέρι των Χριστουγέννων και εκεί, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα. Ο καρδιολόγος και οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπάθου αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του άνδρα με το ΕΚΑΒ στη Ρόδο. Ο διοικητής απουσίαζε με άδεια, ωστόσο, έλαβε γνώση για το περιστατικό. Όπως περιέγραψε ο γαμπρός του άτυχου άνδρα «φεύγουμε εμείς από το νοσοκομείο για το αεροδρόμιο. Φθάνουμε στο αεροδρόμιο με το ασθενοφόρο. Ο πεθερός μου, ο συγχωρεμένος, ήταν μέσα. Τα φώτα για να σηκωθεί το αεροπλάνο από τη Ρόδο δεν άναβαν, του αεροδιαδρόμου. Δεν υπήρχε ίχνος φωτός πουθενά», είπε. Ο άνδρας περίμενε σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον δύο ώρες, ενώ κατά την αναμονή του ακόμα και το οξυγόνο και χρειάστηκε να αντικατασταθεί η φιάλη. «Ο πεθερός μου μέσα στο ασθενοφόρο δύο – δυόμιση ώρες περίπου, στην πίστα του αεροδρομίου μέχρι που τελικά, γυρνάμε πάλι πίσω. Κατά την επιστροφή από τον αεροδιάδρομο προς το νοσοκομείο η κατάσταση του πεθερού μου επιδεινώθηκε». Στο νοσοκομείο Καρπάθου ο άνδρας έμεινε 5 με 6 ώρες, καθώς τόσο χρειάστηκε για να ανάψουν τελικά τα φώτα και να μπορέσει να γίνει η πτήση της αεροδιακομιδής του. Όμως ο 63χρονος είχε ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά. «Τον διασωληνώσανε μέσα στο ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ήταν τόσο ταλαιπωρημένος ο άνθρωπος που κατέληξε, δεν πρόλαβε να φτάσει στη Ρόδο», είπε ο γαμπρός του. Ο γαμπρός του 63χρονου αγανακτισμένος περιγράφει πόσο αβοήθητοι είναι οι κάτοικοι του νησιού.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ