Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού…. media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού…. media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
28 Δεκεμβρίου 2023

Ας αγωνιστούμε για να αλλάξει αυτός ο «κόσμος»

Η πολιτευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Βουλευτής Εύη Καρακώστα, σε μια επίκαιρη ανάρτησή της, τονίζει: Δυο νέοι άνθρωποι δεν είναι πια από σήμερα μαζί μας, ο Γιώργος Λυγγερίδης, αστυνομικός 31 χρόνων και ο Επαμεινώνδας Κωστέας, 40 χρόνων επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας… Όσο και να κλάψουμε, όσο και να συμπονέσουμε δεν επιστρέφουν στις οικογένειες και τους φίλους τους, δεν επιστρέφουν στην κοινωνία. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε για να αλλάξει αυτός ο «κόσμος» που τους «θέλησε» νεκρούς, δηλαδή η μη πάταξη του χουλιγκανισμού και της γηπεδικής βίας η οποία τρέφεται στους συνδέσμους οπαδών όχι φιλάθλων και η παλαιότητα των εκπαιδευτικών αεροσκαφών, μιας και δεν ήταν το πρώτο δυστύχημα με αυτού του τύπου τα αεροσκάφη τα οποία η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το 1976…

 

 

 

Άναψε φωτιές το δάνειο… Κασσελάκη!

Και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης απουσιάζει στις ΗΠΑ, τροποποιώντας και παρατείνοντας την παραμονή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην Αθήνα οι διαρροές για τα κακά οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και το δάνειο που φέρεται να έδωσε ο ίδιος στο κόμμα τίναξαν στον αέρα την ηρεμία των εορτών. Για να δοθεί ένα μεγάλο ποσό, και μάλιστα με τη μορφή δανεισμού, σημαίνει και σύναψη σύμβασης, την οποία σε κάθε περίπτωση κάποιος πρέπει να υπογράψει για λογαριασμό της Κουμουνδούρου! Το ζήτημα έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση τόσο μεταξύ των βουλευτών, όσο και των κορυφαίων στελεχών, που αναρωτούνται τις τελευταίες ώρες για το αν μπορεί πολιτικά ο ίδιος ο πρόεδρος ενός κόμματος να εμφανίζεται και ως χρηματοδότης του. Το δάνειο Κασσελάκη φουντώνει τη συζήτηση και για τις συνδρομές των ίδιων των βουλευτών, οι οποίες τους τελευταίους μήνες δεν φαίνεται να καταβάλλονται ισότιμα!

 

 

 

Τους το «ξέκοψε» στους συνταξιούχους ο Άδωνις

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης. Όσον αφορά στις συντάξεις, ανέφερε ότι «τα χρήματα που καταβάλλουμε για ένσημα είναι τα μισά από τη σύνταξη που παίρνουμε» και συνέχισε αναφέροντας πως «δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει το δώρο στους συνταξιούχους». Όπως τόνισε «δεν θα μοιράσουμε λεφτά που δεν έχουμε γιατί τότε ο “νέος Σόιμπλε” θα είναι παρών».

 

 

Ορισμός Αντιδημάρχων: Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Με εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, αποτυπώνονται και αναλύονται οι βασικοί παράμετροι που διέπουν το θεσμό του «Αντιδημάρχου» ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου (από 1 Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Δεκεμβρίου 2028) και σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο. Προς αποφυγή παρερμηνειών, το ΥΠΕΣ τονίζει: Ο δήμαρχος στους αντιδημάρχους που προσαυξάνονται , στον αριθμό της παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010, λόγω της κατάργησης νομικών προσώπων, δεν υποχρεούται να τους αναθέσει αποκλειστικά αρμοδιότητες σχετικά με το αντικείμενο των καταργημένων νομικών προσώπων. Επίσης, με τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 7 του ν. 3852/2010, δίνεται η δυνατότητα στο Δήμαρχο ορισμού και άμισθων αντιδημάρχων. Ο αριθμός των άμισθων αντιδημάρχων σε κάθε δήμο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) του ανώτατου αριθμού των έμμισθων αντιδημάρχων. Ο ορισμός της διάρκειας της θητείας των αντιδημάρχων, έμμισθων ή άμισθων, αποτελεί κυρίαρχο αντικείμενο αρμοδιότητας του Δημάρχου και, αφενός δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός έτους. Οι Αντιδήμαρχοι δεν επιτρέπεται να απουσιάσουν περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες συνολικά κάθε χρόνο, χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου. Επιπλέον, ο Δήμαρχος δεν είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει τον ανώτατο αριθμό έμμισθων και/ή άμισθων αντιδημάρχων που δικαιούται να ορίσει.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ