Εφημερίδα Κοινωνική

104η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

 Breaking News

104η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
18 Δεκεμβρίου 2023

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 104ης  Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η  οποία διεξήχθη από την 12 έως την 15 Δεκεμβρίου 2023 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, Βουλιαγμένη, Αθήνα.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμμετείχε στην 104η Σύνοδο, εκτός του πρύτανη Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη και με τους Αντιπρυτάνεις  Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης  Καθηγητή Δημοσθένη Κυριαζή, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγήτρια Στέλλα Σοφιανοπούλου, Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Αν. Καθηγητή Σπύρο Ρουκανά, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγήτρια  Γεωργία Βερροπούλου καθώς και την ΠΟΜΟΔΙ ΕΛΚΕ κα Ευαγγελία Σιδέρη.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τα Πανεπιστήμια όπως η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η απλοποίηση των διαδικασιών στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), η έγκριση των Οργανισμών των Α.Ε.Ι., η υποστελέχωση των Πανεπιστημίων σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, οι δυσλειτουργίες που δημιούργησε η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας στην διαδικασία εκλογής πρύτανη καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ