Εφημερίδα Κοινωνική

Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά: Πιο κοντά στη δημοπράτηση – Ποια έργα θα γίνουν

 Breaking News

Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά: Πιο κοντά στη δημοπράτηση – Ποια έργα θα γίνουν
15 Νοεμβρίου 2023

Σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται ο Τριπλός Κόμβος στον Σκαραμαγκά, ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Δυτική Αττική.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι προετοιμασίες για την έναρξη του διαγωνισμού είναι σχεδόν ολοκληρωμένες καθώς εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη ενώ τρέχουν και οι απαλλοτριώσεις.

Ένα από τα τελευταία βήματα είναι το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027 προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ο οποίος αναμένεται στις αρχές του 2024. Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως εθνικής σημασίας και έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του υπουργείου ΥΠΟΜΕ. Τεχνικός Σύμβουλος του έργου είναι η εταιρεία ΣΑΛΦΩ.

Το κόστος του έργου σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Μετα την ολοκλήρωση των μελετών θα οριστικοποιηθεί και επικαιροποιηθεί το σημερινό κόστος του έργου, ειδικότερα με τις μεγάλες αυξήσεις σε υλικά και ενέργεια. Το έργο προορίζεται προς ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής στην προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Το έργο αυτό μαζί με την υποθαλάσσια Σαλαμίνας-Περάματος και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού αποτελούν το νέο πακέτο οδικών έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Αττική .

Ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά, πρόκειται για έργο-ανάσα για τη Δυτική Αττική. Με την κατασκευή του τριπλού κόμβου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λ. Σχιστού, θα συνδεθεί η ημιδιανοιγμένη στο νότιο άκρο της, Περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες Σήραγγες “φάντασμα” που είναι στη στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου.

Παράλληλα θα εξεταστεί η κατάσταση των δύο ημιτελών σηράγγων. Αποτελούν μέρος της εργολαβίας και θα πρέπει να διερευνηθεί εξονυχιστικά η σημερινή τους κατάσταση. Ακόμα, θα υπάρξει και ένας κόμβος που θα συνδέει απευθείας τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την Λ. Αθηνών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ