Εφημερίδα Κοινωνική

Στέφανος Μίλεσης: Συζήτηση με τα παιδιά της Πέμπτης και Έκτης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

 Breaking News

Στέφανος Μίλεσης: Συζήτηση με τα παιδιά της Πέμπτης και Έκτης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά
16 Νοεμβρίου 2023

Συζήτηση με τα παιδιά της Πέμπτης και Έκτης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά επί θεμάτων ιστορίας της συνοικίας του Σχολείου πραγματοποίησε ο Στέφανος Μίλεσης, ερευνητής  της Πειραϊκής Ιστορίας και πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.

Ο ίδιος, έγραψε: «Απόφοιτος του 20ου Δ.Σ. (Ταγκόπουλου) υπήρξα και εγώ τότε που ακόμα έδρευε στο πανέμορφο κτήριο της οδού Ιωνιδών που σήμερα στέκει έρημο.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, επικρατούσε ησυχία σε όλη την διάρκεια του μαθήματος και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Τα παιδιά απαντούσαν σε όλες τις ερωτήσεις σχετικές με την ιστορία του όρμου της Φρεαττύδας, του Λιμένα της Ζέας, την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, το Τζάνειο Νοσοκομείο κ.α.

Συγχαρητήρια στους γονείς τους, στους δασκάλους και στην διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κονδύλη.  Μια άποψη που επαναλαμβάνω χρόνια τώρα είναι να σταματήσουν επιτέλους τα σχολεία να απαριθμούνται (1ο, 2ο, 3ο κ.ο.κ.) αλλά να φέρουν επωνυμίες.

Τα σχολεία δεν είναι συντάγματα πεζικού είναι πνευματικά ιδρύματα. Επίσης δεν πρέπει να μετακομίζουν σε άλλες ενορίες – συνοικίες ώστε να υπάρχει ιστορική συνέχεια. Μπράβο στα παιδιά του 20ου! (Ας παινέψουμε λίγο και το σπίτι μας…)»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ