Εφημερίδα Κοινωνική

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για την παραχώρηση της Πλατείας Νερού

 Breaking News

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για την παραχώρηση της Πλατείας Νερού
16 Νοεμβρίου 2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας σχετικά με το θέμα του Διαγωνισμού Μίσθωσης Ακινήτου της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. για την παραχώρηση της Πλατείας Νερού εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Η διοργάνωση συναυλιών στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου.

Η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, η περίφραξη με σιδερένια παραπετάσματα και συρματοπλέγματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στους χώρους αυτούς, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν συνάδουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την συμπερίληψη στον αναφερόμενο διαγωνισμό, της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ αλλά και την ανησυχία μας για την μελλοντική πρόσβαση στην ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ καθώς τα δύο αυτά σημεία, που αποτελούν τον κύριο άξονα πρόσβασης και σύνδεσης της παραλίας με την πόλη μας και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Εκφράζουμε επίσης, τον έντονο προβληματισμό μας για την έλλειψη οποιασδήποτε διαβούλευσης με την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους όμορους Δήμους.

Για αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας προβαίνει:

• Σε συντονισμό δράσεων των Δήμων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου.

• Σε παράσταση προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

• Στις δέουσες νομικές και αγωνιστικές ενέργειες για το ανωτέρω θέμα.»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ