Εφημερίδα Κοινωνική

Piraeus Tower: Πότε μπαίνουν οι μισθωτές στο νέο «στολίδι» του Πειραιά

 Breaking News

Piraeus Tower: Πότε μπαίνουν οι μισθωτές στο νέο «στολίδι» του Πειραιά
20 Νοεμβρίου 2023

Έτοιμοι προς παράδοση είναι οι χώροι που θα «φιλοξενήσουν» τον πρώτο «ένοικο» του εμβληματικού, «πράσινου» και ψηφιακού Piraeus Tower, στην «καρδιά» του μεγάλου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά. Στα τέλη Νοεμβρίου, όπως τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες και το insider.gr, αναμένεται να δοθούν οι χώροι γραφείων στη Dialectica που τυγχάνει όχι μόνο να είμαι ο «anchor tenant», ήτοι βασικός «ενοικιαστής άγκυρα», αλλά και μια ελληνική startup, δίνοντας πρόσθετη σημειολογία στο νέο τεχνολογικό «στολίδι» του λιμανιού, ένα από τα τοπόσημα που θα ξεχωρίζουν κατά μήκος της διευρυμένης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η εταιρεία που πρόκειται να μισθώσει τους έξι εκ των 22 ορόφων του κτιρίου (από τον 9ο έως και τον 14ο), συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ., θα είναι σε θέση το προσεχές διάστημα να διαμορφώσει τους χώρους αναλόγως των αναγκών της ώστε να χρησιμοποιηθούν από τα στελέχη και τους εργαζόμενους, καθώς τα γραφεία της έχουν ολοκληρωθεί.

Η ανάπτυξη αυτή, βέβαια, έπεσε σε μια δύσκολη συγκυρία, με άνοδο κόστους σε υλικά και χρήμα, με πολέμους, με ελλείψεις στο προσωπικό και άλλα προβλήματα. Ωστόσο, με τις προφανείς καθυστερήσεις που πάντα αντιμετωπίζουν τέτοιες κτηριακές επενδύσεις, προχωρά και από το 2024 θα «γεμίζει από ζωή». Πάντως, ήδη έχει φύγει η περίφραξη, όπως φαίνεται (credits Nikos Daniilidis) και στις φωτογραφίες (και έχουν τελειώσει οι κοινόχρηστοι χώροι, οπότε, το project βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Πότε θα «γεμίσει ζωή»

Επίσης, αναμένεται να λειτουργήσει έως τα τέλη του έτους το νέο «πόστο» της JD Sports, καθώς, όπως αναφέρουν τουλάχιστον σχετικές πληροφορίες, θα λειτουργεί την περίοδο των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι στο ισόγειο θα βρίσκεται περίπου 1.000 τ.μ. κατάστημα (με μοναδικά brands όπως Hoodrich, McKenzie, Supply & Demand, καθώς και με exclusive προϊόντα από τα πιο iconic brands, όπως Nike, adidas, Jordan, Converse, Puma, Vans, New Balance, Reebok, Fila, Under Armour, The North Face, Tommy Hilfiger, Lacoste, Polo Ralph Lauren και πολλά άλλα), ενώ προβλέπεται και ένας χώρος wellness, συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων, για τους εργαζόμενους του Πύργου οι οποίοι εκτιμάται ότι θα είναι έως 2.000. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ενοικιαστεί και το φαρμακείο που θα λειτουργία στα χαμηλά πατώματα του Πύργου.

Σταδιακά και με ορίζοντα έως τις αρχές της Άνοιξης, στην αρχή Μαρτίου, θα είναι στη «θέση» τους και οι άλλοι μισθωτές για γραφεία, καταστήματα, εστιατόριο και γυμναστήριο, αν και η λειτουργία των χώρων ίσως γίνεται σταδιακά, δηλαδή να μπαίνουν σταδιακά οι μισθωτές από τον νέο χρόνο. Τον χώρο άθλησης (γυμναστήριο) έχει μισθώσει η… Athlesis, γνωστή εταιρεία με μπουτίκ γυμναστήρια με παρουσία και στην Αθήνα.

Να σημειώσουμε ότι στον 22ο όροφο θα «πιάσει πόστο» ο Όμιλος Βύρων Βασιλειάδη – V Group που δραστηριοποιείται στους τομείς της συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην πράσινη τεχνολογία και στις επενδύσεις.

Το νέο, ψηφιακό (BIM με LOD 500), ανακαινισμένο κτήριο των 34.623 τ.μ. (σε οικόπεδο 3.842 τ.μ.), των 22 ορόφων (+2 υπόγεια, ισόγειο, μεσοπάτωμα) στο ανώτατο άκρο του θα υψώνεται πλέον 88 μέτρα πάνω από τη θάλασσα (έχει 492 σκαλιά από το ισόγειο μέχρι την κορυφή. Από έναν Πύργο – «φάντασμα» θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο «πράσινο στολίδι», με εντυπωσιακή θέα, με τις υψηλότερες προδιαγραφές αειφορίας, που πρόκειται να πιστoποιηθεί ως κτήριο WELL. Τα γραφεία θα καταλαμβάνουν σχεδόν 19.250 τ.μ., οι εμπορικοί χώροι 6.700 τ.μ. συνολικά (π.χ. και οι INDITEX – Zara, Zara Home, ισόγειο, πρώτος – δεύτερος όροφος, σε μια συνολική επιφάνεια 5.800 τ.μ.), το f&B θα καταλαμβάνει περίπου 700 τ.μ. εσωτερικό χώρο κι άλλα τόσα στην εξωτερική βεράντα – αίθριο, επιφάνεια που έχει μισθώσει το γκρουπ Gendal, με τη γνωστή φίρμα Nice n’ Easy, με bar-restaurant 24ωρης λειτουργίας, γνωστή και από την παρουσία της στο γήπεδο της ΑΕΚ –OPAP ARENA.

«Τυχεροί» θα είναι οι εργαζόμενοι που θα «φιλοξενούνται» στον ενοποιημένο χώρο (μέσω σκάλας) του 19ου και 20ου ορόφου), με την Piraeus Tower να είναι σε πολύ προχωρημένες επαφές με ενδιαφερόμενους, χωρίς όμως για την ώρα να ανακοινώνει το όνομα του μισθωτή.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ