Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΣΕ: «Τυφλά» τα τρένα από την Αχαρνών μέχρι την Τιθορέα – Τι καταγγέλλει η Διοίκηση

 Breaking News

ΟΣΕ: «Τυφλά» τα τρένα από την Αχαρνών μέχρι την Τιθορέα – Τι καταγγέλλει η Διοίκηση
08 Νοεμβρίου 2023

Στο έλεος των συμμοριών παραμένει το δίκτυο του ΟΣΕ. Αυτή τη φορά, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων καταγγέλλει δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεδιοίκησης από τον σταθμό Αχαρνών μέχρι τον σταθμό της Τιθορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι μπήκαν στο συγκεκριμένο σημείο και έβαλαν, με την χρήση εύφλεκτου υλικού, φωτιά στις οπτικές ίνες.

Σε κίνδυνο η κυκλοφορία των τρένων
Όλα έγιναν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, όταν στις 19:40 το Κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ έχασε το τμήμα της τηλεδιοίκησης από τον σταθμό Αχαρνών μέχρι τον σταθμό Τιθορέας.

Άμεσα, συνεργεία του ΟΣΕ και του Αναδόχου ξεκίνησαν την διαδικασία ανίχνευσης βλάβης. Κοντά στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Αχαρνών, ο οποίος τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση, τα συνεργεία βρήκαν φρεάτιο που άγνωστοι είχαν σπάσει τον κάλυκα σκυροδέματος και είχαν βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα καλώδια.

«Προφανέστατα πρόκειται για δολιοφθορά που θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των τρένων αλλά και την απώλεια ελέγχου της ηλεκτροκίνησης», σημειώνει ο ΟΣΕ.

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του δικτύου και να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων», τονίζει ο Παναγιώτης Τερεζάκης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Η έρευνα για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ