Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται το επίδομα παιδιού – Δείτε αναλυτικά τα ποσά

ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται το επίδομα παιδιού – Δείτε αναλυτικά τα ποσά
16 Νοεμβρίου 2023

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 μεταξύ άλλων δήλωσε πως παίρνει αύξηση το επίδομα παιδιού, το οποίο χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επίδομα παιδιού αυξάνεται κατά 150 ευρώ.

Για παράδειγμα όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ.

Συνολικά, επιπλεόν 350 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από παρεμβάσεις για να στηριχτούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας και συγκεκριμένα είπε:

«Το Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι».

Σημειώνεται ότι οι εξειδικεύσεις των μέτρων που ανάκοινωσε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιηθούν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά, το πρωί της Πέμπτης στις 11.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ