Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη επιτυχία για την Ιωνίδειο Πειραιά: Κατέκτησε τη 2η θέση σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

 Breaking News

Μεγάλη επιτυχία για την Ιωνίδειο Πειραιά: Κατέκτησε τη 2η θέση σε Διαγωνισμό Ρομποτικής
20 Νοεμβρίου 2023

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ρομποτικής «Robochallenge» κατέλαβε το Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, με τους μικρούς μαθητές της ομάδας, να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας για τη σημαντική διάκριση που έφεραν στο ιστορικό σχολείο της πόλης μας, αλλά και για το χρηματικό έπαθλο που απέσπασαν, το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η εξαιρετική επίδοση έφερε, όμως, ικανοποίηση και στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου, που είδαν τους κόπους των παιδιών να δικαιώνονται, σε ένα πεδίο μάλιστα που θα αποτελέσει το μέλλον -αν όχι το παρόν- της τεχνολογίας.

Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τους ρομποτικούς μηχανισμούς που ανέπτυξαν, για να γυρνούν αυτοματοποιημένα τις σελίδες των παλαιών βιβλίων -με τη χρήση bookscanner- που θα ψηφιοποιηθούν στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία της χώρας.

Τη διοργάνωση του «Robochallenge» ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τον φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Το «παρών» έδωσαν, μάλιστα, οι υφυπουργοί Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Δόμνα Μιχαηλίδου, οι οποίοι συνομίλησαν με τους μαθητές και στήριξαν τις προσπάθειές τους.

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές της Ιωνιδείου και για την εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά», δήλωσε για τη διάκριση των παιδιών, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Διονύσης Αναστασόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ