Εφημερίδα Κοινωνική

Πιτσιλής για influencers: Με αλγόριθμους και μια ειδική ομάδα παρακολουθούμε το διαδίκτυο για πωλήσεις

Πιτσιλής για influencers: Με αλγόριθμους και μια ειδική ομάδα παρακολουθούμε το διαδίκτυο για πωλήσεις
04 Νοεμβρίου 2023

Στους ελέγχους που γίνονται για τους (φορολογικά) «ξεχασιάρηδες» influencers μίλησε στον ΑΝΤ1 ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναφέρθηκε στην περίπτωση του influencer που οικειοθελώς υπέβαλε δήλωση συμμόρφωσης και δέχθηκε να πληρώσει ένα ποσό, συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν και άλλοι έλεγχοι.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι αυτή η αγορά αρχίζει να “σχηματοποιείται” δεδομένου ότι υπάρχει μία συσχέτιση των followers και των εισπραττόμενων ποσών» δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, προσθέτοντας ότι στην ΑΑΔΕ «με αλγόριθμους και μια ειδική ομάδα παρακολουθούμε το διαδίκτυο για πωλήσεις και συμπεριφορές».

Υπενθύμισε, δε, ότι «ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος να έρθεις μόνος σου και να δηλώσεις – αποδεχθείς τα εισοδήματα».

Όσον αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο ανέφερε: «Το νέο νομοσχέδιο έχει μια γενική παραδοχή. Δεν μπορεί να βγάζεις λιγότερα από αυτά που πληρώνεις στον υπάλληλό σου. Το πιο δύσκολο είναι να συνδεθούν τα POS με τις ταμειακές. Καμία χώρα δεν το έχει κάνει γρήγορα. Θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024. Υπάρχει αίσθηση φοροδιαφυγής 8-10 δις ευρώ. Από το 2017 υπάρχει σταδιακή μείωση».

«Είναι σημαντικό να βεβαιώνονται τα πρόστιμα. Υπάρχει ένας χάσμα ανάμεσα στα πρόστιμα και σε αυτά που εισπράττονται. Τα πρόστιμα στο λαθρεμπόριο μπορεί τις περισσότερες φορές να μην εισπράττονται γιατί είναι εξαφανισμένοι άνθρωποι αλλά πρέπει να επιβάλλονται», είπε σχετικά με το θέμα των προστίμων.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ