Εφημερίδα Κοινωνική

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 53 μετανάστες στην Κάλυμνο – Ακινητοποιήθηκε μετά τις προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 53 μετανάστες στην Κάλυμνο – Ακινητοποιήθηκε μετά τις προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού
13 Νοεμβρίου 2023

Στον εντοπισμό σιτιοφόρου σκάφους με 53 επιβαίνοντες που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλύμνου, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος δύναμης FRONTEX.

Το περιπολικό του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ ο χειριστής του ιστιοφόρου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του Λιμενικού σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ιστιοφόρου.

Αμέσως μετά, οι 53 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν – όλοι καλά στην υγεία τους – αρχικά στο λιμάνι της Λέρου και κατόπιν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, 24, 25 και 32 ετών, για παράβαση του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση ζωής σε κίνδυνο”, του άρθρου 169 Π.Κ. “Απείθεια” και του άρθρου 187 Π.Κ. “Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση”.

Το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ