Εφημερίδα Κοινωνική

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά: Εν αναμονή των πράξεων…

 Breaking News

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά: Εν αναμονή των πράξεων…
16 Νοεμβρίου 2023

Σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥ Πειραιά αναφέρει:

«Η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για τη χορήγηση αμοιβής στους αστυνομικούς που θα απασχολούνται σε αθλητικές εκδηλώσεις, αποτελεί έστω κι αργά μία είδους αναγνώρισης των προσπαθειών και των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας, καθώς και αποκατάσταση της αδικίας προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την ιδιότυπη υπεραπασχόληση τους σ’ αυτές .

Ειδικότερα, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά εδρεύουν γήπεδα που διοργανώνονται διεθνείς και εγχώριες αθλητικές εκδηλώσεις διαφόρων αθλημάτων-κατηγοριών και διατίθενται μεγάλος αριθμός αστυνομικής δύναμης, ωστόσο, η διάθεση αυτή δεν περιορίζεται εντός της περιοχής αρμοδιότητάς μας, αλλά ενισχύουμε και άλλες Αστυνομικές Δ/νσεις για τον σκοπό αυτό. Πάγια θέση μας ήταν και είναι η απεμπλοκή της αστυνομίας από αρμοδιότητες σεκιούριτι εντός κι εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς μάλιστα την απαιτούμενη θεσμική & νομική μας θωράκιση. (βλέπε: Την υπ΄αριθ.051 από 17-08-2023 ανακοίνωσή μας). Επίσης, δεν παύουν να γεννούνται ερωτήματα όπως:

  • · Για ποιες αθλητικές εκδηλώσεις και για ποια αθλήματα θα ισχύει;
  • · Στις πιο μικρές κατηγορίες τι θα γίνει; ποια θα είναι τα μέτρα;
  • · Ποιο θα είναι το ύψος της αποζημίωσης;
  • · Πότε και πως θα πραγματοποιείται η καταβολή της αποζημίωσης;
  • · Αν η εν λόγω αποζημίωση θα φορολογείται και θα διενεργούνται ασφαλιστικές κρατήσεις;
  • · Ποιοι θα είναι και πως θα καθορίζονται οι αστυνομικοί που θα εμπλέκονται στην παραπάνω διαδικασία;

Τέλος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση και συντάσσετε πλήρως με τις προτάσεις και τον δίκαιο αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ