Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού media έπονται! Όσα δε λέγονται… αλλά γράφονται!

Ενός κακού media έπονται! Όσα δε λέγονται… αλλά γράφονται!
16 Νοεμβρίου 2023

Ο Πέτρος Κόκκαλης και το νέο του κόμμα!

Στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτόνομου πολιτικού φορέα προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο επαφών με στελέχη, οικολογικές οργανώσεις και άλλους παράγοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Κόκκαλης φτιάχνει ένα πράσινο κόμμα, στα πρότυπα αντίστοιχων που δραστηριοποιούνται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Κατάργηση ΝΠΔΔ: Νέο «κύμα» αιτημάτων εξαιρέσεων από Δήμους

Συνεχίζεται το «αντάρτικο» των Δήμων στη διάταξη του ν/σ του ΥΠΕΣ που αφορά την κατάργηση των ΝΠΔΔ. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε «μπαράζ» αιτημάτων εξαιρέσεων, με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, καθώς το ΥΠΕΣ είχε ανοίξει «παράθυρο», από το οποίο οι Δήμοι μπορούσαν να διατηρήσουν νομικά πρόσωπα, των οποίων όμως η δραστηριότητα «από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης δικαιολογεί την ανωτέρω εξαίρεση». Κάποιοι από τους Δήμους που έστειλαν αιτήματα εξαιρέσεων με απόφαση δημοτικού συμβουλίου είναι οι Δήμοι: Πατρέων, Εορδαίας, Νίκαιας-Ρέντη, Κομοτηνής, Καλαβρύτων, Κύμης-Αλιβερίου, Σκύδρας, Πλατανιά, Κιλκίς, Βέροιας, Λευκάδας, Κοζάνης, Αίγινας, Πύλου-Νέστορος, Τήνου, Ασπροπύργου, Χανίων, Καστοριάς, Μεγαρέων, Βριλισσίων, Φλώρινας, Ορεστιάδας, Αιγιαλείας, Αρταίων, Πέλλας, Περιστερίου, Ηγουμενίτσας, Αμφιλοχίας, Μεσσολογίου, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και άλλοι πολλοί άλλοι, τόσο στην περιφέρεια όσο και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σε κάθε περίπτωση μένει να φανεί ποια θα είναι και η στάση του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στα αυτά τα μαζικά αιτήματα και πώς θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση.

 

Πού θα συγκεντρωθούν τις επόμενες ημέρες οι Περιφερειάρχες απ’ όλη τη χώρα;

Τα Ιωάννινα θα φιλοξενήσουν το 9ο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Du Lac. Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου θα συγκεντρωθούν οι Περιφερειάρχες από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Τραβάει «γραμμή»… ο Κυρανάκης

Για τα προτερήματα που θα έχουν οι πολίτες με τη δημιουργία του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων μίλησε στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Μιλώντας στον απόηχο της απόφασης των συμβολαιογράφων να απέχουν από τη Δευτέρα από τα καθήκοντά τους επειδή δεν συμφωνούν με τον «Ηλεκτρονικό Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων» ο κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε πώς κάπου έπρεπε «να τραβηχτεί μια γραμμή» ώστε να αλλάξει η κατάσταση στα υποθηκοφυλάκια και στα κτηματολόγια. «Κατά τη γνώμη μου αρκετά έχουμε αργήσει, την 1η Ιανουαρίου 2024 ξεκινάει ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου. Εγγυόμαστε ότι με το νέο σύστημα θα εξυπηρετείται ο πολίτης και θα παίρνει μεταγραφή/μεταβίβαση ακινήτου μέσα σε μια μέρα για όποιον υποβάλλει ψηφιακά και δεν θα πηγαίνει να στήνεται στην ουρά», τόνισε. Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, «θα απελευθερώσουμε κόσμο από τα ταμεία, από τις σαρώσεις, από διάφορες άλλες διαδικασίες που αφορούν το χαρτί… Έχουμε μια δεξαμενή με 1.000 δικηγόρους που θα κάνουν νομικό έλεγχο από ψηφιακή πλατφόρμα άλλη, κι αν συμβολαιογράφοι μας στέλνουν το αρχείο του συμβολαίου τους κι αυτοί ψηφιακά, τελειώσαμε. Εμείς δεν θέλουμε άλλο χαρτί στα κτηματολόγια». Στο Κτηματολόγιο δεν θα σας ζητείται χαρτί διαβεβαίωσε.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ