Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
30 Νοεμβρίου 2023

Πρόστιμο σε Δήμο που ανέβασε στη Διαύγεια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, μετά από καταγγελία γυναίκας, έκρινε ότι Δήμος προέβη σε παράνομη επεξεργασία μέσω ανάρτησης στο πρόγραμμα Διαύγεια και στον ιστότοπο του Δήμου πράξεων που περιείχαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα της καταγγέλλουσας, καθώς και ότι δεν ικανοποίησε το αίτημα διαγραφής της. Η Αρχή απηύθυνε επίπληξη και επέβαλε στον Δήμο χρηματικό πρόστιμο για τις ως άνω παραβάσεις, ενώ περαιτέρω έδωσε εντολή στον Δήμο να προβεί στην αφαίρεση των παρανόμως αναρτηθεισών πράξεων και την εκ νέου ανάρτηση όσων υποχρεωτικώς δημοσιεύονται συμφώνως προς τα οριζόμενα στο σκεπτικό της απόφασης.

 

Εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με… οφειλέςΛαμβάνουν «ραβασάκια» για να μη χάσουν τη θέση τους!

“Τρέχουν και δεν φτάνουν” κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι αυτή την περίοδο, μετά από ειδοποιητήρια που έλαβαν και τα οποία τους υπενθυμίζουν τις… υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους! Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στο Δήμο Ηρακλείου της Κρήτης. Εκεί, πραγματικά, στο “παρά πέντε” γλίτωσαν την έκπτωση από τα καθήκοντα τους 35 από τους 160 εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του Δήμου , οι οποίοι πρόλαβαν και πλήρωσαν εμπρόθεσμα τα χρέη τους στο δημοτικό ταμείο που αφορούσαν σε απλήρωτες οφειλές που ξεπερνούν τα 300 ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», με ευθύνη της οικονομικής υπηρεσίας, ειδοποιήθηκαν όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που είχαν απλήρωτες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες κινδύνευαν να τινάξουν στον αέρα την εκλογή τους. Έτσι τις προηγούμενες μέρες πέρασαν από τον πάγκο του δημοτικού ταμείου μαζί με τους δεκάδες πολίτες που σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που φρόντισαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με την έκπτωση. Όπως εξηγεί με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει ότι όσοι έχουν οφειλές στο Δήμο στον οποίο έχουν εκλεγεί οφείλουν μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία να τις ρυθμίσουν ή να τις εξοφλήσουν.

 

Σάλος με τα αληθινά ζώα σε φάτνες

Με ειρωνείες και υποτιμητικές συμπεριφορές απαντά ο Αχιλλέας Μπέος σε όσους αντιδρούν στις φάτνες με αληθινά ζώα (πρόβαρα και πόνυ) που έχουν στηθεί στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Φυσικά, και φέτος, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε φιλοζωικές ομάδες και στην κοινότητα των κτηνιάτρων, που καταγγέλλουν την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι σκοπεύουν να κινηθούν νομικά. Αγγίζουν όλα αυτά τον Αχιλλέα τον Μπέο; Μα προφανώς και όχι. Ειδικότερα, ο δήμαρχος Βόλου κάνει λόγο για «αντιδράσεις διάφορων περίεργων τύπων», που καθώς έρχονται άγιες ημέρες «ας μεταθέσουν χρονικά την μιζέρια και τον αρνητισμό τους». Χαρακτηρίζει «ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων», διερωτώμενος ειρωνικά: «Έχουν μήπως καλύτερες συνθήκες στους σταύλους ή στις στάνες που διαβιούν;». Σύμφωνα με τον δήμο Βόλου μάλιστα τα ζώα φροντίζονται τρεις φορές την ημέρα με φαγητό, νερό και καθαριότητα, ενώ παράλληλα επιτηρούνται από κτηνίατρο.

 

Τι συνέβη με τις παραιτήσεις στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας;

Σε παραίτηση από τις θέσεις τους προχώρησαν ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε ο πρόεδρος Μενέλαος Τσουπλάκης, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής Βασίλης Κουγέας και ο καθηγητής Ανδρέας Παπαστάμου. Αναφορά στο θέμα έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ανάφερε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική της συνέντευξη: «Διαβάζω σε εφημερίδα ότι υπάρχει καταγγελία για ένα στημένο μηχανισμό ανώτατων αξιωματούχων του μηχανισμού που τους έχει ανατεθεί να ελέγχουν τη φοροδιαφυγή στη χώρα και το μαύρο χρήμα, ότι έχει στηθεί κύκλωμα που απειλεί επιχειρηματίες. Και μαθαίνω ότι αυτό δεν ελέγχθηκε από το 2022. Οι καταγγελίες έχουν πάει και στο Μαξίμου. Μαθαίνω ότι χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής και όλο το ΔΣ παραιτήθηκαν».

 

Η σημασία της επιστολικής ψήφου

Η επιστολική ψήφος είναι η δυνατότητα να μπορείς να ασκείς το εκλογικό σου δικαίωμα από τον τόπο όπου κατοικείς και να μην χρειάζεται να μεταβείς δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο σου. Παράλληλα, η επιστολική ψήφος θα βοηθήσει σημαντικά όσους δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα: τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους εποχιακούς εργαζόμενους, τους ναυτικούς, όσους εργάζονται την ημέρα των εκλογών, ακόμα και των φοιτητών ή των μαθητών των τελευταίων τάξεων του λυκείου. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις ρυθμίσεις η επιστολική ψήφος θα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες του εξωτερικού και του εσωτερικού εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Βασικό ζήτημα οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού (και εντός της Ελλάδας) να δηλώνουν εγκαίρως την πρόθεσή τους για επιστολική ψήφο.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ