Εφημερίδα Κοινωνική

Ένα μήνα χωρίς πλοίο το Αγαθονήσι – Στα όριά τους οι κάτοικοι

 Breaking News

Ένα μήνα χωρίς πλοίο το Αγαθονήσι – Στα όριά τους οι κάτοικοι
23 Νοεμβρίου 2023

Τεράστιο πρόβλημα διασύνδεσης με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι, καθώς υπάρχουν προβλήματα με τα δρομολόγια των πλοίων στις άγονες γραμμές.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος το πρόβλημα υπάρχει πάνω από ένα μήνα. «Μας ταλαιπωρεί περισσότερο από έναν μήνα και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία» τόνισε ο δήμαρχος Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, το πρόβλημα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο όχι σε αυτήν την έκταση.

«Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος αργήσανε πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει. Εδώ και έναν μήνα έχει διακοπεί η συγκοινωνία με μεγάλο πλοίο. Δημιουργούνται ελλείψεις και περιμένω να δοθεί λύση γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Ξεκίνησαν οι ελλείψεις
Την ίδια ώρα οι 150 κάτοικοι του νησιού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βασικά είδη πρώτης ανάγκης έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ελλείψεις.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν, δεν μπορούν να μεταβούν στα ιατρικά τους ραντεβού σε διπλανά νησιά.

 

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος λουκέτου και για τη μοναδική επιχείρηση του νησιού, η οποία ασχολείται με την ιχθυοκαλλιέργεια και απασχολεί 20 – 30 άτομα, καθώς τόσο το μεταφορικό κόστος όσο και το πρόβλημα με τη συγκοινωνία οδηγούν στο κλείσιμό της.

«Έρχονται κάτι μικρά πλοιάρια, έκτακτα και αυτά. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επισκέψεις μας σε γιατρούς. Το βασικότερο είναι το μεγάλο πλοίο που δεν μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα» συμπλήρωσε ο δήμαρχος του νησιού.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ