Εφημερίδα Κοινωνική

Το αρχηγείο της Χαμάς είναι κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα, λέει το Ισραήλ

Το αρχηγείο της Χαμάς είναι κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα, λέει το Ισραήλ
27 Οκτωβρίου 2023

Κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα κρύβονται οι τρομοκράτες της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυκτικών Δυνάμεων (IDF) Daniel Hagari, ενώ έδωσε και στη δημοσιότητα οπτικοακουστικό υλικό που «αποδεικνύει ότι η Χαμάς έχει κλέψει και χρησιμοποιεί ανθρωπιστικούς πόρους για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες».

«Η Χαμάς λειτουργεί κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα. Εκεί κρύβεται. Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες. Και ο λαός της Γάζας δεν είναι μια από αυτές» αναφέρουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σε ανάρτησή τους στο πρώην Twitter.

israil

Στο πλαίσιο ειδικής ενημέρωσης για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος των IDF αποκάλυψε πληροφορίες που «αποδεικνύουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τακτικά την ανθρωπιστική υποδομή στη Λωρίδα της Γάζας προς όφελος των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της, ενώ χρησιμοποιεί το καταφύγιο αμάχων για την προστασία της».

«Η Χαμάς κλέβει ενέργεια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της»

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος των IDF, «η ενεργειακή υποδομή του νοσοκομείου που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται από τους ασθενείς του, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για την υπόγεια τρομοκρατική υποδομή της οργάνωσης και τους ηγέτες της οργάνωσης οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ων Ισραηλινών Αμυκτικών Δυνάμεων, «η Χαμάς ελέγχει τους υπάρχοντες ενεργειακούς πόρους στη Λωρίδα της Γάζας και επιλέγει να τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της σε βάρος των αναγκών του άμαχου πληθυσμού».

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ