Εφημερίδα Κοινωνική

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει οικονομία και επιχειρήσεις

 Breaking News

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει οικονομία και επιχειρήσεις
27 Οκτωβρίου 2023

Το webinar του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 25/10/2023 το webinar του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει οικονομία και επιχειρήσεις”.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000, απόδειξη του εξαιρετικά μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει το θέμα για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Η. Μαγκλογιάννης, Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διευθυντής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής  του Πανεπιστημίου Πειραιά και ο Αθανάσιος Καλλιπολίτης, Διδάκτορας του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και μέλος του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

web

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τόνισε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει το Ε.Ε.Α. στο ζήτημα αυτό και την πρόθεση του Επιμελητηρίου, μέσω σεμιναρίων και άλλων ενεργειών, να συμβάλει στην άριστη προετοιμασία των μελών του για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης αλλά, ακόμα περισσότερο, να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους ό,τι καλό μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο επάγγελμά τους.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος επιβεβαίωσε την πρόθεση του Επιμελητηρίου να στηρίξει με κάθε τρόπο το μέλλον των επιχειρήσεων μελών του.

Η θεματολογία του webinar  περιελάμβανε τα ακόλουθα:

  • Εισαγωγή στην ΤΝ, βασικές αρχές και επιρροές στην καθημερινότητα των πολιτών.
  • Εφαρμογές και παραδείγματα της ΤΝ στην παραγωγική διαδικασία.
  • Εφαρμογές και παραδείγματα της ΤΝ στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Συμπεράσματα, προοπτικές και περιορισμοί της ΤΝ.

Τον συντονισμό του σεμιναρίου έκανε ο Γιώργος Φλωράς.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ