Εφημερίδα Κοινωνική

Σε επιφυλακή οι δομές μεταναστών μετά τα επεισόδια με Παλαιστίνιους στη Σάμο – Μέτρα και για την προστασία Ισραηλινών

Σε επιφυλακή οι δομές μεταναστών μετά τα επεισόδια με Παλαιστίνιους στη Σάμο – Μέτρα και για την προστασία Ισραηλινών
19 Οκτωβρίου 2023

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα που δέχεται η Ελληνική Αστυνομία από ισραηλινούς υπηκόους που ζουν στη χώρα μας και αναπτύσσουν έντονη οικονομική και κοινωνική δράση, προκειμένου να ληφθούν αυξημένα μέτρα για την προστασία τους.

Ή έξαρση της βίας εναντίον ισραηλινών στόχων και πολιτών που παρατηρείται σε αρκετές χώρες λόγω των γεγονότων στη Γάζα, έχει σημάνει συναγερμό και στις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν αυξήσει τα μέτρα φύλαξης που παρέχουν προς τα μέλη της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής, αλλά και σε πολίτες του Ισραήλ που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο από τυχόν ακραία ισλαμιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ, η πλειονότητα των σχετικών αιτημάτων δεν αφορά στη διάθεση φρουράς, αλλά στην ύπαρξη αυξημένης επιτήρησης με στόχο την προληπτική αποτροπή τυχόν επιθετικών ενεργειών που θα μπορούσαν να βλάψουν όχι μόνο ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες ή επιχειρήσεις που ανήκουν σε ισραηλινά συμφέροντα.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, πρόκειται για μία αποστολή η οποία έχει σημαντικές δυσκολίες, δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για οργανωμένα γκρουπ τα οποία επισκέπτονται ή έτυχε να βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, οι ισραηλινοί ακολουθούν δικούς τους κανόνες ασφαλείας, χωρίς να ενημερώνουν εγκαίρως την ΕΛ.ΑΣ για τις κινήσεις τους. «Παλαιότερα είχε τύχει στην περίπτωση ενός αθλητικού σωματείου να μας έχουν ενημερώσει ότι θα πάει σε συγκεκριμένο μέρος για φαγητό. Στην περιοχή βρέθηκε δύναμη ασφαλείας ωστόσο οι ισραηλινοί ήταν άφαντοι. Λίγο αργότερα επικοινώνησαν μαζί μας για να μας πουν ότι τελικά επέλεξαν να πάνε αλλού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εξάλλου το κλίμα ανησυχίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει αυξηθεί σημαντικά κατά το τελευταίο 48ωρο εξαιτίας και των κινητοποιήσεων που παρατηρούνται τόσο σε δομές μεταναστών στα νησιά του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου, όσο και στην Αθήνα. Βασικό μέλημα των αστυνομικών αρχών είναι να προλάβουν εν τη γενέσει τους τυχόν επεισόδια και εντάσεις που θα μπορούσαν να προκληθούν με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ