Εφημερίδα Κοινωνική

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εξηγεί πώς θα γίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

 Breaking News

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εξηγεί πώς θα γίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές
17 Οκτωβρίου 2023

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μίλησε σήμερα (17/10), σχετικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Ο κ. Πιτσιλής, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε «ότι είναι άλλο πράγμα η διασύνδεση των ταμειακών με την ΑΑΔΕ, το οποίο έχει γίνει ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, και άλλο πράγμα η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

«Αυτό το καλοκαίρι βγάλαμε πάρα πολλά κλιμάκια για να ελέγξουμε ακριβώς αν οι ταμειακές διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τις πληροφορίες, και επιβλήθηκαν και πολύ αυστηρά πρόστιμα και κλεισίματα επιχειρήσεων στους παραβάτες.

Είναι δεύτερο βήμα η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές. Πολύ πιο σύνθετο, πολύ πιο παραγοντικό έργο, στο οποίο εμπλέκονται η ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που φτιάχνουν τα διάφορα λογισμικά», επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Τι ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα
Στην συνέχεια ο κ. Πιτσιλής ανέφερε: «Την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώσαμε την εικόνα, την κανονιστική του πώς όλες αυτές οι πιθανές λύσεις θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μεταξύ τους και να διασυνδεθούν. Βγήκε λοιπόν η απόφαση και βγάλαμε και το χρονοδιάγραμμα. Τι λέει το χρονοδιάγραμμα;

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τα POS μέχρι την Παρασκευή (13/10) μας έστειλαν όλα τα στοιχεία για τα POS στη χώρα.

Εκτιμάμε ότι έχουμε περίπου ένα εκατομμύριο POS στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξουμε το μητρώο των POS και στις επιχειρήσεις για να συμπληρώσουν ότι τυχόν στοιχεία δεν υπάρχουν. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέσα σε πολύ λίγες μέρες να μας πουν ότι τα POS τους είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας και μετά να αρχίσουν να τα αναβαθμίζουν.

Κάθε ένα που θα αναβαθμίζουν θα μας το στέλνουν και θα ειδοποιούμε την επιχείρηση και θα της λέμε είσαι έτοιμη, έχεις 30 ημέρες να φωνάξεις τον εγκαταστάτη σου και να διασυνδέσεις το αναβαθμισμένο σου POS με την ταμειακή σου. Και όλο αυτό μέχρι τις 29/2/2024 πρέπει να έχει τελειώσει».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ