Εφημερίδα Κοινωνική

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συνεχίζεται απρόσκοπτα η μισθοδοσία των εργαζόμενων

 Breaking News

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συνεχίζεται απρόσκοπτα η μισθοδοσία των εργαζόμενων
07 Οκτωβρίου 2023

Κατατέθηκε στη Βουλή η υπ’ αριθμό 24-4/03-10-2023 τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που συζητήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται για ακόμη τρεις μήνες από την 1η Οκτωβρίου 2023, η καταβολή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 4.650.000 ευρώ και διατίθεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης του Ταχέος Περιβολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων υπ’ 7 (ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πλήρους εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Το ως άνω σχέδιο νόμου, το οποίο συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ψηφίστηκε και αποτελεί από την 4 Οκτωβρίου, νόμο του κράτους, μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας συνεχίζει «να στέκεται αρωγός στα αιτήματα των εργαζομένων των Ναυπηγείων και να συνεργάζεται άψογα με τους αρμόδιους φορείς για άλλη μία φορά, προκειμένου να κατατεθεί και η επίμαχη τροπολογία, από τις τελευταίες πριν την ολοκλήρωση της πλήρους εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γ. Κώτσηρας δήλωσε τα εξής: «Με την κατάθεση και επικείμενη ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας επιλύεται ένα ζήτημα που απασχολούσε τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε, με συνέπεια, μεθοδικότητα και απτά αποτελέσματα.»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ