Εφημερίδα Κοινωνική

Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: «Η επένδυση της Κίνας στον Πειραιά είναι πετυχημένη»

 Breaking News

Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: «Η επένδυση της Κίνας στον Πειραιά είναι πετυχημένη»
31 Οκτωβρίου 2023

Συζήτηση με τον Φράνσις Φουκουγιάμα, στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», στο Athenaeum Intercontinental είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα δεν εξαρτάται από τα κινεζικά κεφάλαια καθώς η Κίνα δεν είναι μεγάλος επενδυτής στην Ελλάδα, τόνισε όμως ότι η «επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι πετυχημένη».

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι: «Η Κίνα δεν είναι ένας σημαντικός επενδυτής για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχει κάνει μόνο μία σημαντική επένδυση στο Λιμάνι του Πειραιά πριν από χρόνια, η οποία βεβαια συνολικά ήταν επιτυχημένη. Η Ελλάδα δεν εξαρτάται από κινεζικά κεφάλαια».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ταξίδι στο Πεκίνο κατά το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου. Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην κινεζική πρωτεύουσα στην ουσία αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια, κατά το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ