Εφημερίδα Κοινωνική

Μαρία Αριστοτέλους: Διαγνώστηκε με καρκίνο και νιώθει «ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο»

Μαρία Αριστοτέλους: Διαγνώστηκε με καρκίνο και νιώθει «ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο»
11 Οκτωβρίου 2023

Στην αποκάλυψη ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο προχώρησε μέσω ανάρτησης στο facebook η Κύπρια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, Μαρία Αριστοτέλους.

Η ίδια δηλώνει πως είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο γιατί ξέρει τί έχει και θα επιχειρήσει να το αντιμετωπίσει με την κατάλληλη θεραπεία.

«Έχω διαγνωστεί με καρκίνο. Όχι δεν είναι μια φωτογραφία ανακοίνωσης εγκυμοσύνης, αν και αυτό θα “ταίριαζε καλύτερα” στην ηλικία μου και στο ύφος όσων επιδιώκουμε να προβάλουμε στα social media, λες και οι ζωές όλων μας είναι στημένες με ροδοπέταλα», σημείωσε.

«Τους τελευταίους δυόμισι μήνες ξεκίνησε για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία από ένα απλό ψαχούλεμα που έκανα στον λαιμό, πιάνοντας ένα κουβαράκι σε μέγεθος φασολιού. Από τη στιγμή που αντιλήφθηκα ότι το είχα για κάποιες εβδομάδες και δεν υποχωρούσε, ξεκίνησα να το ψάχνω», συνέχισε η Κύπρια πρωταθλήτρια.

«Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών με τον καρκίνο μέχρι να τον ξετρυπώσουμε. Και ενώ η μια εξέταση μετά την άλλη οδηγούσαν σε αρνητικά αποτελέσματα -είσαι καθαρή- εγώ τους έλεγα πως χωρίς να ξέρω τι είναι δεν θα σταματήσω να το ψάχνω. Και ο επιμένων νικά! Μέσα από διαδοχικά μικρά “θαύματα”, όπως τα αποκαλώ, ξετρυπώσαμε το ραβδομυοσάρκωμα στη μύτη, που είχε ήδη κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες του λαιμού και στα οστά. Χρονικά το σκηνικό ήταν ως εξής: Το κουβαράκι σε μέγεθος φασολιού στον λαιμό έγινε μανταρίνι και εμφανίστηκαν άλλα 10 τουλάχιστον μέσα σε 2 μήνες, μέχρι να έχουμε διάγνωση», πρόσθεσε η Μαρία Αριστοτέλους.

«Και ναι αυτό που έχω είναι πιο σπάνιο από το να κέρδιζα το τζόκερ, είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε ενήλικες και είμαι πολύ “άτυχη”. Ή μήπως όχι; Είμαι η πιο τυχερή στον κόσμο, γιατί σημασία δεν έχει τι μας έρχεται αλλά πώς το αντιμετωπίζουμε. Νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος που πλέον έχω διάγνωση – όσο βαριά και να ‘ναι – αφού μου δίνεται η ευκαιρία της θεραπείας», συνέχισε.

«Τόσα χρόνια πρωταθλητισμού έμαθα πως σημασία δεν έχει πόσο ισχυρός ή μεγαλύτερος είναι ο αντίπαλος αλλά να παλεύεις για το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με όλες σου τις δυνάμεις και τα μέσα, που με λίγη τύχη θα είναι το επιθυμητό», υπογράμμισε η Μαρία Αριστοτέλους στην ανάρτησή της.

«Στη ζωή δεν έχει σημασία τι μας έρχεται – ο καθείς κουβαλάει το σταυρό του – σημασία έχει να χαμογελάμε στα δύσκολα, να διασκεδάζουμε τις χαρές και να εξοπλιζόμαστε με λίγη παραπάνω τρέλα μέχρι το αύριο. Ο εχθρός είναι σκληρός, ύπουλος και επιθετικός, αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει με τι έχει μπλέξει», κατέληξε η αθλήτρια.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ