Εφημερίδα Κοινωνική

IDF: Νέο μήνυμα άμεσης εκκένωσης στη βόρεια Γάζα: «Το παράθυρο πριν τη χερσαία επιχείρηση κλείνει»

IDF: Νέο μήνυμα άμεσης εκκένωσης στη βόρεια Γάζα: «Το παράθυρο πριν τη χερσαία επιχείρηση κλείνει»
28 Οκτωβρίου 2023

Νέο αυστηρό μήνυμα για άμεση εκκένωση της βόρειας Γάζας στέλνει το Ισραήλ καθώς τονίζει ότι το «παράθυρο» πριν από την επικείμενη επιχείρηση, κλείνει. Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους κατοίκους της Λωρίδα της Γάζας να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της περιοχής πριν από μια επικείμενη επιχείρηση.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χάγκαρι, δήλωσε σχετικά: «Η απομάκρυνση των κατοίκων της Γάζας από την περιοχή είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ανθρωπότητα. Για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προσωρινά προς τα νότια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η επιστροφή στη βόρεια Γάζα θα είναι δυνατή μόλις τερματιστούν οι έντονες εχθροπραξίες».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Χαμάς θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους, τοποθετώντας τις δυνάμεις της σε σχολεία, τζαμιά και νοσοκομεία. «Η επικείμενη επιχείρηση των IDF θα εξουδετερώσει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και ένταση».

Είπε επίσης στους πολίτες ότι «το παράθυρο για να δράσετε κλείνει, μετακινηθείτε νότια για τη δική σας ασφάλεια. Αυτό δεν είναι ένα απλό προληπτικό μέτρο, είναι μια επείγουσα έκκληση για την ασφάλεια των πολιτών στη Γάζα».

Ολική καταστροφή από τις ισραηλινές επιθέσεις

Το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων στους στόχους που έχουν θέσει στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται σήμερα με σαφώς πιο ήπιους ρυθμούς, συγκριτικά με χθες το βράδυ, αλλά οι δύο πλευρές εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέση μάχης.

Τα πλήγματα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα και έφτασαν σε πρωτοφανή σφοδρότητα, τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από τρεις εβδομάδες, όπως μεταδίδει η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση Kan.

Επίσημος απολογισμός θυμάτων δεν έχει δοθεί από το υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής, ωστόσο ιατρικές πηγές στην περιοχή είπαν σε δημοσιογράφο του AFP πως φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγάλος, μετά την κλιμάκωση των βομβαρδισμών του στρατού του Ισραήλ χθες βράδυ.

Σποραδικές εκρήξεις ακούγονταν το πρωί καθώς συνεχίζονταν τα πλήγματα από αεροσκάφη, το πυροβολικό και από τη θάλασσα. Η ένταση των πληγμάτων έχει πάντως μειωθεί σε σύγκριση με τη νύχτα, σημείωσε ανταποκριτής μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ