Εφημερίδα Κοινωνική

Επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
27 Οκτωβρίου 2023

Ξεκίνησαν οι καθιερωμένοι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους επικεφαλής καθηγητές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Δραπετσώνα, τιμώντας με την παρουσία τους, εκείνους και κεινες που πολέμησαν γενναία και θυσιάστηκαν με τίμημα την ίδια τους τη ζωή, έχοντας ως πυξίδα της αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, τοπικών φορέων, έδωσαν το παρών στην ετήσια εκδήλωση. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ πραγματοποιήσε την επιμνημόσυνη δέηση ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων. Το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα κορυφωθεί αύριο με την παρέλαση.

Η κληρονομιά που μας άφησαν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης θα βρίσκεται για πάντα στο μυαλό μας και στις καρδιές μας στην διαρκή μάχη που δίνουμε για περισσότερη και ουσιαστικότερη δημοκρατία για όλους και όλες. Το ΟΧΙ του 1940 οφείλει να αποτελεί πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, που πρέπει να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη της εθνικής αντίστασης, των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη.

82023

52023

62023

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ