Εφημερίδα Κοινωνική

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Είμαστε έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα, για στρατηγικούς λόγους η καθυστέρηση

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Είμαστε έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα, για στρατηγικούς λόγους η καθυστέρηση
24 Οκτωβρίου 2023

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε την Τρίτη ότι η Χαμάς «μετανιώνει» που ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ, ενώ παραδέχθηκε ότι η αναμενόμενη χερσαία επίθεση καθυστερεί για «στρατηγικούς λόγους».

«Το Ισραήλ βρίσκεται στο μέσο ενός πολέμου που ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς το μετανιώνει ήδη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαλέβι σε συνέντευξη Τύπου κοντά στα σύνορα της Γάζας. «Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Το IDF και η Νότια Διοίκηση έχουν ετοιμάσει επιθετικά σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου» διεμήνυσε σύμφωνα με τους Times of Israel.

Πρόσθεσε ότι ο στρατός είναι «έτοιμος για τον ελιγμό [εδάφους] και θα πάρουμε μια απόφαση με το πολιτικό κλιμάκιο σχετικά με το σχήμα και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου».

«Χρησιμοποιούμε κάθε λεπτό για να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι. Και κάθε λεπτό που περνάει από την άλλη πλευρά, χτυπάμε τον εχθρό ακόμα περισσότερο. Σκοτώνοντας τρομοκράτες, καταστρέφοντας υποδομές, συλλέγοντας περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο στάδιο» επισήμανε.

Παράλληλα τόνισε ότι αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, με τη σφαγή 1.400 Ισραηλινών από τη Χαμάς είναι «άνευ προηγουμένου από την ίδρυση του κράτους. Θα απαιτήσει μια θεμελιώδη αλλαγή στην πραγματικότητα ασφαλείας μας. Θα υπάρχει κόστος σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας του πολέμου» ξεκαθάρισε ο στρατηγός.

«Αυτός ο πόλεμος έχει μια διεύθυνση: Η ηγεσία της Χαμάς και όλοι όσοι έδρασαν υπό τις διαταγές της. Θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό που έκαναν» είπε.

Ο αρχηγός του IDF είπε ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα της Χαμάς. «Συνιστούμε στη Χαμάς να συμπεριφέρεται με σεβασμό στους Ισραηλινούς πολίτες που κρατά ομήρους». Ταυτόχρονα, τόνισε, τίποτα δεν μπορεί να εξιλεώσει με κανέναν τρόπο αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και αυτό που έχει κάνει «από τότε σε όλους τους ομήρους, όσους σκοτώθηκαν και τις οικογένειές τους».

 ΠΗΓΗ

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ