Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα

 Breaking News

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα
23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Ελαιώνα ξεκίνησε και επίσημα να λειτουργεί. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο υποδομής που αφορά την καθαριότητα και πραγματοποιήθηκε από τον ΕΔΣΝΑ, τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Αιγάλεω.

Στους χώρους του ΣΜΑ θα συλλέγονται τα απορρίμματα και στη συνεχεία θα προωθούνται στον ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων). Τα οφέλη από τη λειτουργία του είναι πολλαπλά, καθώς αυτομάτως καθίσταται αποτελεσματικότερη η αποκομιδή των απορριμμάτων στις γειτονιές της πόλης και μειώνεται στο μισό ο όγκος των απορριμμάτων που θα καταλήγει στο ΧΥΤΥ της Φυλής, κάτι που συνεπάγεται εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι, για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου υποδομής, που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τα απορρίμματα. Ένα έργο που είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και αναδεικνύει την προσφορά της στην αναπτυξιακή διαδικασία» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ