Εφημερίδα Κοινωνική

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – «Μεγάλες αλλαγές τώρα»: Φοροδιαφυγή και ακρίβεια στο στόχαστρο – Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – «Μεγάλες αλλαγές τώρα»: Φοροδιαφυγή και ακρίβεια στο στόχαστρο – Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού
17 Σεπτεμβρίου 2023

«Μεγάλες αλλαγές. Τώρα.»: Το φόντο πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στους πολιτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, «μαρτυρούσε» πολλά -κυρίως, όμως, ήταν δηλωτικό της πρόθεσής του να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, όπως αταλάντευτα έκανε ήδη από την προηγούμενη πρωθυπουργική του θητεία, την περίοδο 2019-2023.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει ανασχηματισμό τώρα, τόνισε ωστόσο ότι οι υπουργοί κρίνονται και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να κάνει «rotation» στα υπουργεία, μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Αφού διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια να μετακινηθεί σε κάποια θέση στις Βρυξέλλες ακομα και πριν τη λήξη της τετραετίας (σ.σ. «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο γνωστό λαϊκό τραγούδι που ερμήνευσε ο Βασίλης Καρράς), ο πρωθυπουργός παρείχε διευκρινίσεις για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε και περιέγραψε το σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα καθημερινότητας, προαναγγέλλοντας και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δηλώνοντας με νόημα ότι «η Χάγη είναι μακριά». Τρεις ημέρες, δε, πριν από τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός «επέστρεψε» στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών, στο Βίλνιους, για να εξηγήσει ότι, όταν έλεγε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνουν υποχωρήσεις, δεν εννοούσε σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ