Εφημερίδα Κοινωνική

Λέσβος: 115 μετανάστες με τρεις λέμβους προσπάθησαν να μπουν παράνομα στη χώρα σήμερα

Λέσβος: 115 μετανάστες με τρεις λέμβους προσπάθησαν να μπουν παράνομα στη χώρα σήμερα
20 Σεπτεμβρίου 2023

Πληθαίνουν καθημερινά οι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα δια θαλάσσης. Σε αυτό το πλαίσιο, τρία διαφορετικά περιστατικά καταγράφηκαν σήμερα το πρωί (20/09) στο νησί της Λέσβου με συνολικά 115 άτομα να επιβαίνουν σε βάρκες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, όλα τα περιστατικά έγιναν πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Λέσβο, με τα δύο εξ αυτών να σημειώνονται στην θαλάσσια περιοχή της «Αγριελιάς» και το τρίτο στην περιοχή του «Προφήτη Ηλία-Οινοφόρου».

Ειδικότερα, στις δύο πρώτες περιπτώσεις περιπολικά πλοία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προχώρησαν στην επιχείρηση περισυλλογής και διάσωσης 68 μεταναστών μεν, και άλλων 42 αλλοδαπών.

Στην τρίτη περίπτωση, αντίστοιχα σκάφος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή του Προφήτη Ηλία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με συνολικά 5 άτομα να επιβαίνουν σε αυτή, οι οποία διασώθηκαν άμεσα από το Λιμενικό.

Στη συνέχεια, και οι 115 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και μετέπειτα σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι». Οι λέμβοι στις οποίες επέβαιναν οι αλλοδαποί βυθίστηκαν.

Για όλες τις προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διενεργεί προανάκριση.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ