Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά: «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε σκεφτεί για τον Πειραιά, το όραμά μας»

 Breaking News

Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά: «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε σκεφτεί για τον Πειραιά, το όραμά μας»
30 Σεπτεμβρίου 2023

«Την ερωτεύεσαι την αυτοδιοίκηση», σημείωσε ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο έργο που έκανε τις δύο τετραετίες στον Πειραιά, σημειώνοντας ότι οι δύσκολες συνθήκες, οικονομική κρίση και πανδημία, έβαλαν φρένο στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν το έργο τους για τον Πειραιά που οραματίζονται, γι’ αυτό και ζητεί την επόμενη τετραετία ο συνδυασμός του «Πειραιάς Νικητής» να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά την πόλη του Πειραιά.

Ειδικότερα, ο κ. Γιάννης Μώραλης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη και μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά με την αυτοδιοίκηση:

«Την ερωτεύεσαι την αυτοδιοίκηση. Εγώ δεν ήμουν αυτοδιοικητικός ούτε είχα καμία σχέση με τη δημόσια διοίκηση. Ξέρετε ότι ο συνδυασμός δημιουργήθηκε με μια πρωτοβουλία του Β. Μαρινάκη, δημιουργήσαμε τον »Πειραιά Νικητή» για να αλλάξουμε τον Πειραιά. Ξεκινήσαμε το ’14, είμαστε ήδη η μακροβιότερη δημοτική αρχή στην ιστορία της πόλης του Πειραιά, άρα είναι ότι ερωτεύεσαι την αυτοδιοίκηση, ερωτεύεσαι δηλαδή αυτό που κάνεις, το οποίο είναι δύσκολο μεν, αλλά παράγεις πράγματα στην καθημερινότητα, έχεις μια αμεσότητα με τον πολίτη, παίρνεις τα εύσημα άμεσα ή την γκρίνια άμεσα. Το δεύτερο είναι ότι θέλουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε σκεφτεί και τα οποία διοικώντας τον δήμο σε δύο περιόδους πολύ δύσκολες για τη χώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης ’14-’19, εν μέσω πανδημίας ’19-’23, δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε όλο αυτό το οποίο θέλαμε, γιατί ποτέ δεν μείναμε απερίσπαστοι να δουλέψουμε για τον Πειραιά. Ελπίζουμε να μείνει η χώρα απερίσπαστη την επόμενη πενταετία. Έχουμε δημιουργήσει μια υποδομή, η τρίτη θητεία είναι βέβαιο ότι θα είναι καλύτερη και από τη δεύτερη και από την πρώτη. Μεγάλωσα σε ένα πολιτικό σπίτι και αυτό μου έχει αφήσει πολύ καλές αναμνήσεις ή αν θέλετε παρακαταθήκη, αλλά μου έχει αφήσει και αρνητικές εντυπώσεις, γι” αυτό δεν υπήρξα ποτέ μέλος σε κόμμα».

Ερωτηθείς αν θα έβλεπε τον εαυτό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Το βλέπω δύσκολο. Ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ αλλά ισχύει αυτό γιατί οι καταστάσεις αλλάζουν, διαμορφώνονται νέες συνθήκες, όχι δεν το βλέπω, αλλά δεν θα έβλεπα και τον εαυτό μου 15 χρόνια δήμαρχο του Πειραιά. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ, απάντησε: «Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει άμεσα, έχει μπει στο ΕΣΠΑ να γίνει μια επικαιροποίηση της μελέτης. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι για τον Δήμο Πειραιά, είναι για το κεντρικό λιμάνι της χώρας, οπότε νομίζω ότι η κυβέρνηση θα το δει αυτό».

Ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε και στο θέμα των θέσεων στάθμευσης στον Πειραιά σημειώνοντας: «Να πούμε σε όλους ότι είμαστε σε μια πόλη η οποία είναι χτισμένη, δεν σχεδιάζουμε σε λευκό χαρτί μια νέα πόλη, άρα είναι συγκεκριμένες οι δυνατότητες. Αυτό που προσπαθούμε  να κάνουμε εμείς είναι το 2024 να εφαρμόσουμε ελεγχόμενη στάθμευση κυρίως στους εμπορικούς δρόμους πρώτου και δεύτερου διαμερίσματος ώστε να μπορεί ο κάτοικος να βρίσκει θέση πάρκινγκ. Δεύτερον στον Πειραιά έχουμε ένα πρόβλημα, μας έχουν κηρύξει -επί Ζορμπά υπουργού Πολιτισμού- αρχαιολογική περιοχή τα 3/5 της πόλης, άρα είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνουμε υπόγεια πάρκινγκ και δεύτερον δεν υπάρχουν οικόπεδα να κάνουμε αναδομές, άρα είναι ένα πρόβλημα το οποίο είναι δυσεπίλυτο. Η απάντηση μέχρι στιγμής είναι η ελεγχόμενη στάθμευση και το άλλο ότι ψάχνουμε να βρούμε οικόπεδα που να μπορούμε να κάνουμε αναδομές ώστε να δημιουργήσουμε χώρους πάρκινγκ».

Σχετικά με το πράσινο και την καθαριότητα στον Δήμο Πειραιά σημείωσε ο κ.Μώραλης: «Καταφέραμε ο Πειραιάς να είναι η πιο καθαρή μεγάλη πόλη, αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε άλλες πόλεις είναι ζητούμενο».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ