Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Κακαβίτσας – Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ του Νίκου Χαρδαλιά: «Καλλιεργώντας νέες νοοτροπίες με ξεκάθαρους στόχους και αξίες»

 Breaking News

Γιάννης Κακαβίτσας – Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ του Νίκου Χαρδαλιά: «Καλλιεργώντας νέες νοοτροπίες με ξεκάθαρους στόχους και αξίες»
27 Σεπτεμβρίου 2023

Σε μηνυμά του, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Γιάννης Κακαβίτσας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ του Νίκου Χαρδαλιά μιλάει για την ανάγκη να καλλιεργήσουμε νέες νοοτροπίες μέσω του πολιτισμού, της φιλοζωίας και του σεβασμού στα Άτομα με Αναπηρία.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Καλλιεργώντας νέες νοοτροπίες με ξεκάθαρους στόχους και αξίες, αξιολογούμε την οπτική μας σε τακτική βάση. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία ο πολιτισμός, η φιλοζωία και ο σεβασμός στα Άτομα με Αναπηρία. Ο Πολιτισμός σαν κοινωνική λειτουργία, έχει προορισμό να βοηθήσει τον άνθρωπο να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να τον ενισχύσει στον αγώνα του για πρόοδο και εξέλιξη. Το φανέρωμα της ομορφιάς που υψώνει και μορφώνει. Χαρίζει την βαθύτερη ψυχική ευφορία, γιατί δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν! Η καρδιά κάθε πολιτισμένου ανθρώπου θα πρέπει να τρέφει αγάπη για όλη την κτίση. Για τους ανθρώπους, τα ζώα, τα πτηνά, τα φυτά, τα δέντρα. Ο πραγματικός φιλάνθρωπος είναι και φιλόζωος. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις δυνατότητες που μας προσφέρει ο πλανήτης. Η αρετή αυτή, μια απ’ τις ευγενικότερες αρετές του ανθρώπου, καταλήγει στο ν’ αγκαλιάζουμε όλα τα έμψυχα όντα! Όποιος έχει πολιτογραφηθεί στων “ιδεών την πόλη” (κατά την έκφραση του Καβάφη) έχει βαριές ευθύνες απέναντι στους συνανθρώπους του. Έχει υποχρέωση και ανάγκη να παίρνει μέρος στη ζωή της κοινωνίας στην οποία ζει και να συμπαραστέκεται στους συμπολίτες του. Τα ανάπηρα άτομα αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα με τρόπο που τα καθιστούν απομονωμένα και αποκλεισμένα από μία καθολική συμμετοχή στην κοινωνία. Συνεπώς, η αναπηρία είναι μία ζώσα κατάσταση δεν είναι μόνο ένα προσάρτημα αλλά ένα ουσιώδες μέρος του συνόλου και δεν την αρνιόμαστε ούτε την κρύβουμε! Αντιθέτως την εντάσσουμε και λαμβάνουμε από αυτήν την βοήθεια που χρειάζεται ο τόπος μας για να εξελιχθεί.»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ