Εφημερίδα Κοινωνική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά οι νεκροί από τα πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στη Χερσώνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά οι νεκροί από τα πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στη Χερσώνα
13 Αυγούστου 2023

Επτά είναι οι νεκροί από τα πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή της Χερσώνας, στην νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Τρεις ενήλικες και δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα και δύο ακόμη άνθρωποι στο χωριό Στανισλάβ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιγκόρ Κλιμένκο.

«Ενας άνδρας, η γυναίκα του και το 23χρονο μωρό τους σκοτώθηκαν από τα εχθρικά πυρά πυροβολικού», έγραψε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών στο Telegram.

Το 12χρονο παιδί τους νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο, διευκρίνισε.

«Μία ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα», έγραψε ο Κλιμένκο, ενώ συνολικά 13 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Η Γαλλία καταδίκασε «με την μεγαλύτερη δριμύτητα» τους βομβαρδισμούς αυτούς, που δείχνουν για μία ακόμη φορά την περιφρόνηση της Ρωσίας προς όλες τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, τον οποίο παραβιάζει κατάφωρα και επανειλημμένως, δηλώνει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Χερσώνα είναι η μία από τις τέσσερις περιοχές της Ρωσίας την προσάρτηση των οποίων διεκδικεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (Σεπτέμβριο 2022). Παραμένει μερικώς υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά γίνεται συστηματικά στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

ΠΗΓΗ: protothema

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ